Hirdetés

Hirdetés

„Az apukám végigfutotta biciklivel a maratont”...

Szabolcsihír

2018.03.28. 10:26

„Az apukám végigfutotta biciklivel a maratont”...
Pták István és Diczkóné Untener Mónika a pólóval, Fotó: Szabolcsihír (Cs.K.)

... mondta büszkén ismerőseinek a fiú.

Hirdetés

Mint arról már korábban beszámoltunk, a hétvégén ketten is részt vettek a Debreceni Kilométerek VIII. Rotary Futófesztiválon a nyíregyházi Rotary Club képviseletében, hogy teljesítményükkel a határon túli magyar gyermekek életmentő műtétjét támogassák.

Az összegyűjtött adományt a Gift of Life program keretében súlyos, életveszélyes állapotban lévő, határon túli magyar gyermek műtétjének finanszírozására illetve rehabilitációjára fordítják.

Kilométereket egy életért - hirdette a nyíregyházi Rotary Club, melynek két tagja, Diczkóné Untener Mónika és Pták István első alkalommal ajánlotta fel jótékonysági célra futóversenyeken teljesített kilométereit. Mónika Debrecenben félmaratont futott, István, aki súlyosan mozgássérült, a handbike-osok között indult, átalakított kerékpárjával tette meg a teljes maratoni távot. Szerényen tiltakozik, hogy az olvasóinkkal megosszuk, hogy teljesítményét különdíjjal jutalmazták.

Gyűlnek az adományok

A két résztvevő a Szabolcsihírnek elmesélte: büszkék arra, hogy sikerült, nagyszerű élmény volt helytállni a fesztiválon. István hozzátette: kemény a 43 kilométeres táv, de hajtotta a cél, hogy az ígéret valóra váljon, és tudjanak segíteni a gyermekeken. Mindenképp szerette volna teljesíteni a vállalását, amelyet a leendő szponzoroknak tett, akik a kilométerekből adományt „vásárolhatnak”. Istvánt egyébként a célban felesége és gyermekei várták, illetve Mónika, aki addigba már teljesítette a félmaratont. Ekkor büszkélkedett István fogadott fia azzal, hogy "apukám végigfutotta biciklivel a maratont."

Pták István különdíjat nyert

Habár komoly erőfeszítés a táv teljesítése, arra lehetőséget adtak a szervezők, hogy  résztvevők pár percre megálljanak pihenni, pár kortyot inni, felfrissülni.

A fesztiválon részt vett a Rotary Club magyarországi kormányzója, Mészáros Zoltán, akinek nagyon tetszett a nyíregyháziak kezdeményezése.

Közben gyűlnek az adományok is a felajánlott kilométerekért, az összeg már hétfőn meghaladta a 140 ezer forintot. 

Az adományokat a Rotary Club Nyíregyháza Egyesület 10300002-27034619-00003285 sz.bankszámlájára utalhatják a segítő szándékúak, a megjegyzés rovatba kérik, írják be, hogy ADOMÁNY/I vagy ADOMÁNY/M EGY ÉLETÉRT (az I-István, az M-Mónika - a szerk.)

Galéria

NyíregyházaDebrecenmaratonRotary Club

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés