Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Számláljuk meg a sóstói csillagvirágokat!

| 2018. 03. 27. | 17:58:00
Természetjárásra invitálja az érdeklődőket az E-misszió Egyesület.
Számláljuk meg a sóstói csillagvirágokat!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokadik nekifutásra végre tényleg beköszöntött a tavasz. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a nyíregyházi Sóstói-erdőben újra nyílik védett növényritkaságunk, a ligeti csillagvirág. Április 2-án, húsvét hétfőn délután háromkor az E-misszió Egyesület ismét várja az erdő barátait a csillagvirág állomány megszámlálására. Találkozó a Tölgyes Csárda előtt, ahonnan a résztvevők gyalog közelítik meg a csillagvirág lelőhelyét. A virágok megcsodálása és pontos megszámlálása mellett a környéken a szemetet is összeszedik a természetvédők.

Ünnepi alkalom

A természetszeretők számára minden évben ünnepi alkalom a csillagvirág nyílása. A Sóstói-erdőben egyetlen helyen ismerjük állományát, amely mintegy másfél évtizede egy tarvágás miatt veszélybe került - tájékoztatott dr. Szigetvári Csaba, az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület elnöke. - Szerencsére az évről évre ismétlődő felmérések arra engednek következtetni, hogy a védett ritkaság állománya kiheverte a megrázkódtatást, az erdei ökoszisztéma lassan helyreáll.
A program során a szervezők bemutatják az erdő további, már nyíló vadvirágait, és az első pillangókat is. A számolás részben bozótos, nehezen járható, esetleg sáros területen történik, ezért a résztvevőknek javasolt az ennek megfelelő, strapabíró ruházat, és a már ébredező kullancsokkal szembeni elővigyázatosság is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés