Hirdetés

A szivárvány összes színében pompázik Nyíregyháza

Szabolcsihír

2018.04.13. 10:11

A szivárvány összes színében pompázik Nyíregyháza
Fotók: Máté János

Az utcákon, tereken nyílnak a virágok.

Hirdetés

Méltán nevezik a parkok és virágok városának Nyíregyházát. A belvárosban szinte egymásba karoló terek sétálásra csábítanak, az ágyásokban nyíló virágok pedig szemet, lelket gyönyörködtetnek. Mindig szép a város, de különösen tavasszal, amikor virágok bódító illatával telik meg a levegő.

Nem véletlenül, hiszen a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai 49 ezer hagymás növényt és 45 ezer tő kétnyári virágot ültettek el tavaly ősszel a városi díszágyásokba, s ezek épp a napokban borultak virágba.

Új fajtaként különleges botanikai tulipánokat ültettek, melyek kora tavasszal szirmot bontottak, a kései, teltvirágú tulipánok pedig egészen május végéig díszítik a közterületeket.

A Városalapító atyák szobránál krókusz és mini tulipán kombinációt, a Postaépület közben egy új fajtát, a sárga korona tulipánt ültették el munkatársaink - közölte a Szabolcsihír érdeklődésére Szabó Edina, a társaság sajtóreferense.

Különleges formájú és mintázott ágyásokat alakítottak ki városszerte, a könyvtár előtti ágyás a napot és a holdat, a posta előtti népi motívumokat, a sárga dombháznál található csillagot, az Október 23. téri ágyás rózsát ábrázol. A Kálvin téri szalagágyások - a hagyományokhoz híven - kígyómintájúak, az Eötvös iskola előtti ezúttal bohóchal formájú.

A Petőfi teret és a Hősök terét hagyományosan a város és a nemzet színei díszítik.

Ön szerint hol nyílnak a legszebb virágok Nyíregyházán?

Hősök tere

0%

Kossuth tér

0%

Benczúr-Bessenyei tér

0%

 

Galéria

nyírvvNyíregyházaparkosításvirágok

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés