Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bringások, figyelem! Irány Zemplén!

| 2018. 04. 10. | 18:03:00
Csodás helyszínekre vezet a négynapos túra.
Bringások, figyelem! Irány Zemplén!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Középkori Templomok Útja Egyesület szervezésében az április 28. és május 1. közötti hosszú hétvégén indul útjára a történeti Zemplén és Abaúj-vidéki örökségtúra. Négy napig kerekeznek a résztvevők a Zemplénben Tokaj és Kassa között.

Ezt az útvonalat most először hirdetik meg, a szervezők reményei szerint az éves túraterv legígéretesebb túrájának ígérkezik.

Az úticél ezúttal a vadregényes Zemplén, csodálatos tájaival, ódon városaival, falvaival, pezsgő kulturális központjaival, Tokaj-Hegyalja és Abaúj-vidék világörökségi helyszíneivel és történelmi emlékeivel.

Az örökségtúra a történeti Abaúj-vidék és történeti Zemplén tájain át vezet, amelyet ma Magyarország és Szlovákia vág ketté. A túra során a zempléni hegység lábai, völgyei, a Bodrog és a Hernád folyó kísérik végig a túrázók útját, amelyeket várak, román és gótikus templomok, zsidó emlékhelyek, reneszánsz, barokk és romantikus kastélyok, évszázados múzeumok szegélyeznek.

A túrára a jelentkezési határidő április 22. (24.00 óra)
Jelentkezni a kozepkoritemplomokutja@gmail.com e-mail címen lehet

Az első húsz jelentkező Középkori templomok útja logóval ellátott bringás pólót kap ajándékba. A túra során szervezett túravezetést, idegenvezetést és kerékpáros szervizszolgáltatást biztosítanak, illetve a túra teljes szervezését.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés