Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyaralás: ide utaznak legszívesebben a magyarok

| 2018. 04. 28. | 11:10:00
Erős szezonra számítanak az irodák.
Nyaralás: ide utaznak legszívesebben a magyarok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyorsan fogynak a helyek az utazási irodáknál az idei előfoglalási időszakban, az utaztatók a tavalyinál is erősebb évre számítanak az idén - írta szombati számában a Magyar Hírlap.

Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) marketing és kommunikációs bizottságának tagja a lapnak elmondta:

azt tapasztalják, hogy egyre többen kötik le az utakat korábban, ami az utazási irodáknak azért kedvező, mert tervezhetőbbé teszi kapacitásukat, az utazóknak pedig azért, mert az előfoglalási időszakban nagyobb kínálatból tudnak választani.

Komolyabb áremelkedések nem voltak az idén, a főbb célországok is hasonlóak, mint az elmúlt években.

A legtöbben Görögországba és Horvátországba foglalnak szállást, de egyre népszerűbb Egyiptom, Törökország és Tunézia is. Sokakat vonzanak a Földközi- és Karib-tengeri hajóutak is.

A MUISZ szakembere arra is felhívta a figyelmet, hogy bár tisztul az utazási irodák piaca és kevesebb a jogosulatlan utazásszervező, de még mindig vannak olyan magánszemélyek és szervezetek, amelyek a jogszabályi feltételek nélkül végzik tevékenységüket, ezért fontos az utazási iroda körültekintő kiválasztása - olvasható a Magyar Hírlapban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés