Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Székelyföldiek vasúti fejlesztésre kérik Orbánt

| 2018. 04. 17. | 22:02:00
Aláírásgyűjtésbe kezdenek.
Székelyföldiek vasúti fejlesztésre kérik Orbánt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Székelyföld-Budapest vasúti kapcsolat fejlesztésére kéri Orbán Viktor miniszterelnököt és Dávid Ilonát, a MÁV Zrt. elnökét a székelyföldi Kovászna, Hargita és Maros megye önkormányzatának elnöke.

A három megye önkormányzati vezetője közös felkéréssel fordult a megszólított budapesti vezetőkhöz. Az erről szóló közleményt kedden juttatták el az MTI-hez. Amint azt közölték, a vasúti közlekedésben 2017 decemberétől érvénybe lépett változások kedvezőtlenül érintik a székelyföldi utazóközönséget.

A közlemény felidézi: a Brassó és Budapest között Székelyföldet átszelve éjjel közlekedő Corona nemzetközi gyorsvonat jelenleg két ülő és egy fekvőkocsival teszi meg a távot, pedig négy kocsi sem lenne elég az utazói igények kiszolgálására. Sokan kényszerülnek arra, hogy állva utazzanak.

Az önkormányzati vezetők megemlítik: a nyári szezonban, május 18. és szeptember 28. között hálókocsival bővül a Corona szerelvénye, de ez sem elegendő az igények kiszolgálására.

Úgy vélik: ez a bővítés sem veszi figyelembe a nemzeti és keresztény ünnepek alkalmával növekvő utasszámot, és figyelmen kívül hagyja a székelyföldi egyetemi hallgatók utazási igényeit. Szerintük hasonló a helyzet a Corona nappal közlekedő párja, a Hargita gyorsvonaton is.

A székelyföldi elöljárók felajánlották együttműködésüket a Budapest-Székelyföld vasúti kapcsolat fejlesztésére, és felkérték a MÁV Zrt.-t a lakosság által jelzett gondok mielőbbi orvoslására.

Azt is közölték, hogy az utazóközönség igényének megerősítésére támogató aláírásokat gyűjtenek a lakosság körében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés