Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Térül-fordul a gólya! Bébi bumm Nyíregyházán!

| 2018. 04. 12. | 10:45:00
Egyik szebb, mint a másik.
Térül-fordul a gólya! Bébi bumm Nyíregyházán!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tavasz beköszöntével egyre több helyre kopogtat a gólya a Nyíregyházi Állatparkban

A szezon igazi sztárja a kis sárga foltos jaguár, aki anyjával él közösen, az Andok világát bemutató üvegalagutas kifutórendszerben.

Első látásra igazán meglepő, hogy a nőstény kölyök sárga, míg anyja fekete bundájú.

A magyarázat azonban egyszerű: a jaguár, mely az Újvilág egyedüli nagymacskája, több színváltozatban létezik, a gyakoribb sárga szőrű, fekete foltos egyedek mellett melanisztikus, azaz fekete példányok is előfordulnak.  Ezt a mutációt a fekete pigment (eumelanin) túltengése okozza a narancssárga pigment (feomelanin) ellenében. Ez fekete szőrzetet eredményez, bár közelről, napfényben megfigyelhetőek a halvány foltok a sötét bundán is.

Érdemes hosszasan elidőzni a kifutók előtt is, hiszen zsebből kikandikáló benett kengurukkal is találkozhatunk vagy akár egy kis állat születését is végig nézhetjük. A legutóbb a park vendégei egy tevecsikó világrajövetelének és lábra állásának lehettek szemtanúi.

Óriási kedvenc a Zöld piramis - Ázsia ház 5 éves orangután kölyke Ruti, aki mindennapi bohóckodásával hatalmas mosolyokat fakaszt a látogatók arcára, csakúgy mint a fehérkezű gibbon kölyök akrobatikus ügyességű mozdulatai.

Szépen cseperednek az apró karmosmajmocskák utódai is -akik ivarérett korukban is mindösszesen 20 cm testhosszúak lesznek-  csakúgy, mint a muflon bárányok és a parasztudvar apró kecskegidái. Ez utóbbiakhoz a parasztudvar állatsimogatójában be is lehet menni.

A pávián dombon szinte mindig zajlik az élet, hiszen több mint 10 kis majom született, s velük átellenben a zebra csapatban is üdvözülhetünk csíkos pizsamás kis csikókat.

S a baba dömping még nem ért véget, hiszen számtalan kismama van, a majmok, nagymacskák és  a vastagbőrűek között is…

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés