Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez az, ami a briteket szinte hidegen hagyja

| 2018. 05. 15. | 20:31:00
Többségében átlagos hétvégét terveznek a szigetország lakói.
Ez az, ami a briteket szinte hidegen hagyja
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A britek kétharmadát nem érdekli Harry herceg és amerikai menyasszonya, Meghan Markle közelgő esküvője.

Az idén 34 éves Harry - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája - és a 37 éves amerikai színésznő eljegyzését november végén jelentették be,

az esküvő szombaton lesz Windsorban, a legősibb angliai királyi rezidencián.

A YouGov országos közvélemény-kutató hálózat a legnagyobb brit monarchiaellenes szervezet, a Republic megbízásából készített, kedden ismertetett friss felmérésében kimutatta, hogy

a felnőtt britek 31 százalékát "nem nagyon", 35 százalékukat "egyáltalán nem" érdekli a hercegi menyegző.

Az 1615 fős választói minta bevonásával elvégzett vizsgálat szerint a britek alig 9 százalékát "nagyon", 23 százalékukat "meglehetősen" érdekli Harry és Meghan Markle hétvégi esküvője.
A megkérdezettek 60 százaléka mondta azt, hogy "normális" hétvégére készül, és csak 27 százalék tervezi, hogy a televízióban, rádión vagy online hírportálokon figyelemmel kíséri a ceremóniát.
A felmérés részeseinek 76 százaléka nem szeretné, ha adófontjaiból bármennyit is az esküvő kiadásaira fordítanának, és csak 15 százalék nyilatkozott úgy, hogy örömmel venné, ha az eseményt a költségvetésből finanszíroznák.

A királyság intézményét mindazonáltal a britek többsége még mindig támogatja. Arra a kérdésre, hogy miként fogadná, ha a jelenlegi uralkodó, a 92 esztendős II. Erzsébet királynő után a monarchia véget érne, 55 százalék mondta azt, hogy e fejlemény szomorúsággal töltené el, és csak 16 százalék örülne ennek.

Meglehetősen magas, 24 százalék ugyanakkor azoknak az aránya, akik azt mondták, hogy nekik "teljesen mindegy", mi lesz Nagy-Britannia jövőbeni államformája.
A királynőt a megkérdezettek 60 százaléka kedveli, az uralkodó elsőszülött fiát, az idén 70 éves Károly trónörököst ugyanakkor csak 37 százalék látná szívesen a trónon, 46 százalék szerint II. Erzsébettől "valaki másnak" kellene örökölnie a koronát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés