Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Erre a tanítványára büszke lehet a híres nyíregyházi varrónő

| 2018. 06. 13. | 12:41:00
Meg sem álltak a Parlamentig.
Erre a tanítványára büszke lehet a híres nyíregyházi varrónő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eddig különleges és külföldön is keresett, saját tervezésű ruhakölteményeiről volt híres Rabócsi Renáta. Ma már tanítványáról is. A nyíregyházi varrónő tavaly lett mester, aki innentől kezdve tanulókat is fogadhat. Erős a gyanúnk, hogy Renáta a tanításban is kiemelkedő, ugyanis már az első tanítványa kiemelkedő eredményt ért el. 

– Szabó Fanni tanulóm a Szakma Sztár Fesztiválon megnyerte a szakma kiváló tanulója versenyt. Első helyezést ért el. Fantasztikus teljesítmény! Nagyon ügyes volt. Én a felkészítő tanárnak járó elismerést vettem át – mondta el a Szabolcsihírnek Rabócsi Renáta.

Rabócsi Renáta Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől vette át a díjat

És nem is akárhol, a Parlamentben vették át a díjat. Rabócsi Renátának, aki 2017-ben lett mester, Fanni az első tanulója.

– Siposné Katalin tanárnő, egykori gyakorlati oktatóm biztatott, hogy legyek mester és fogadjak tanulókat. Nagyon sokat köszönhetünk neki. Mikor Fanni bekerült a döntőbe, attól kezdve tanárnő időt és energiát nem kímélve segítette Fannit a felkészülésben – folytatta.

Fanni egyébként két évig volt a Silver Rose-Rabócsi Renáta szalon tanulója. Ám nem maradt tanítványok nélkül a mester, jelenleg ketten próbálják ellesni tőle a szakma fortélyait. Renáta azt mondja, igyekeznek velük jövőre hasonlóan vagy ugyanilyen jól teljesíteni, mint Fannival.

Rabócsi Renáta azt is elárulta, nem is gondolta volna, hogy ennyi örömet fog hozni számára, ha tanulókat fogad.

Elmondta: jelenleg dübörög az esküvői szezon, nagyon sok menyasszonynak készül náluk a ruhája. Emellett továbbra is azon dolgoznak, hogy minél több helyen legyenek elérhetőek a RABOCSI ruhák. Ez a márka ma már országhatárainkon kívül is ismert, de az országban is egyre több településen elérhető: ebben a hónapban kötöttek szerződést egy pécsi és egy szegedi üzlettel, most már ott is elérhetők a ruháik.

Cs.K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés