Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Futópálya és tanösvény is épül a nyíregyházi színház előtt

| 2018. 06. 06. | 14:40:00
Szeptemberre elkészülnek az ikerterek felújításával.
Futópálya és tanösvény is épül a nyíregyházi színház előtt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháza önkormányzata 1,197 milliárd forint, 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert a „Zöld város kialakítása Nyíregyháza területén” című pályázatával. A kivitelezési munkálatok első üteme a Benczúr és a Bessenyei téren kezdődik. A munkaterületet átadták a kivitelezőnek. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg - tájékoztatta közleményben a Szabolcsihírt a 

A projekt eredményeként a Benczúr-Bessenyei téren, a Bujtosi városligetben, az Arany János utcán, Pazonyi téren található zöldfelületek megújulnak, illetve egy önkormányzati tulajdonú, használaton kívüli épületet is hasznosítanak a Bocskai utca 16. szám alatt.

A tervezett fejlesztés hozzájárul a település általános környezeti állapotának javulásához, mivel a beruházás által jelentős zöldfelület-fejlesztés valósul meg. A Szolgáltató Központ kialakítása a gazdaság fejlődését, a foglalkoztatás bővülését is eredményezi, épületenergetikai szempontok, illetve akadálymentesítés figyelembevételével.

A Benczúr-Bessenyei téren már elkezdődtek a kivitelezési munkálatok. A munkaterületet átadták a kivitelezőnek.

A Bessenyei téren, a Móricz Zsigmond Színház főbejáratával szemben térkő burkolattal ellátott pihenőfelület épül, ahol egy új szökőkút is helyet kap, emelve a színház épület látványát és hangulatát. Ugyanitt egy 500 méter hosszú gumiburkolatú futópályát alakítanak ki a környező általános iskolák és a sportolni vágyók örömére.

A Benczúr téren fejújítják a Vénusz szökőkút. Ezt szintén szilárd burkolat fogja övezni, a közelében térkő burkolatú pihenőfelületet alakítanak ki.

Mindkét tér parkjait stabilizált, vízáteresztő burkolatú tanösvények és térkő burkolatú sétányok fogják átjárhatóvá tenni, amelyeket az újonnan épülő közvilágítás fog megvilágítani.

A Benczúr téren a játszótér megújítása mellett, annak környezetében szociális épület létesül, ahol kézmosásra és WC használatra lesz lehetőség.

A beruházás során a terek növényzete felülvizsgálaton esik át, amely során beteg növények kezelésével vagy eltávolításával, új növényzettel kiegészülve megújult városi rekreációs zöldterületek fognak létrejönni.

A munkálatok előreláthatólag szeptember közepére fejeződnek be.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés