Hirdetés

Négy kontinensről jönnek, mégis egy nyelven beszélnek

Borsodihír

2018.06.21. 17:42

Négy kontinensről jönnek, mégis egy nyelven beszélnek

Rákóczi földjén találkoznak a magyarok.

Hirdetés

Július 2. és 8. között Rákóczi földjén találkoznak a világ számos pontjáról érkező magyar gyökerű gimnazisták.

A Rákóczi Szövetség hagyományaihoz híven idén nyáron is megrendezi a sátoraljaújhelyi középiskolás tábort, ahova idén 80 középiskola diákjai érkeznek Észak-Amerikából, Dél-Amerikából, Ausztráliából, a Kárpát-medence különböző pontjairól és persze az anyaországból.

A program fő célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyarországi, határon túli és a diaszpórából érkező magyar diákok, tanárok között.

A sátoraljaújhelyi rendezvényre a Rákóczi Szövetség bármely ifjúsági szervezetének tagjai jelentkezhettek., és mint minden évben,

most is óriási volt a túljelentkezés.

A hat nap alatt a táborozók történelmi és látványos színházi előadáson vehetnek részt, de lesz kirándulás a trianoni határhoz, a Felvidékre, a hármas határhoz Nagyszelmencre és Sárospatakra is.

A legnagyobb vonzerő mégis a személyes találkozások, ez az a tábor, ahol Kiss Tamás Tordáról és Konkoly Béla Minneapolisból barátságot köthetnek, vagy ahol Cajkás Kristofer Miamiból ugocsai diákokkal beszélgethet.

A Rákóczi Szövetség 19. alkalommal rendezi meg az Összmagyar középiskolás tábort, és eddig több ezer diáknak adtak lehetőséget, hogy ismerkedjenek a magyar kultúrával, elmélyítsék történelmi és anyanyelvi tudásukat, és életre szóló barátságokat kössenek határokat átívelve.

 

Rákóczi Szövetségdiáktábor

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés