Hirdetés

Ásványvizet vontak ki a forgalomból

civishir.hu

2018.07.09. 16:08

Ásványvizet vontak ki a forgalomból
A visszahívás a literes kiszerelésre vonatkozik. (Fotó: nebih.gov.hu)

A terméknek jellegzetes kénes szaga van.

Hirdetés

Lakossági bejelentés alapján végzett helyszíni vizsgálat után elrendelte a Nébih a San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, 1,0 literes PET palackos kiszerelésű ásványvíz forgalomból történő kivonását – tudatták közleményükben. 

A hatóság döntését elsősorban a termék kénhidrogénre emlékeztető mellékszaga indokolja, amely miatt az ital fogyasztásra alkalmatlannak minősül.

A Nébih kötelezte az ásványvíz magyarországi forgalmazóját, a VízSztár Kft.-t, hogy július 25-ig valamennyi üzleti partnerétől hívja vissza a fenti paraméterekkel rendelkező italokat.

A hatóság egy minőségi kifogás és egy élelmiszer eredetű megbetegedés gyanúja miatt végzett helyszíni vizsgálatot július 5-én a cég hazai forgalmazójánál.

A Nébih laboratóriumi vizsgálatai is alátámasztották, hogy a víznek kénes szaga van.

A helyszíni szemlén az is kiderült, hogy a visszahívott termék kizárólag olasz nyelvű jelölőcímkével rendelkezik. A magyar nyelvű jelöléssel el nem látott élelmiszerek nem felelnek meg a hatályos jogszabályi előírásoknak, és a vásárlók egyértelmű, közérthető tájékoztatásának hiányában nem hozhatók biztonsággal forgalomba Magyarországon.

A hatósági intézkedés kizárólag a 2019.11.25. minőség-megőrzési idejű San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, 1,0 literes PET palackos kiszerelésű ásványvizet érinti.

A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy amennyiben vásároltak ebből a termékből, semmilyen körülmények közt ne igyák meg!
Nébih ásványvízkivonás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés