Hirdetés

Hirdetés

Három lépésben a nyugodt karácsonyért

szabolcsihir.hu

2018.12.06. 12:27

Három lépésben a nyugodt karácsonyért
Tanácsok a nyugodt ünnep érdekében (Fotó: Pixabay))

Nem az a legfontosabb, hogy minden sütemény házi legyen, ami az ünnepi asztalra kerül.

Hirdetés

Hirdetés

Ki ne ismerné az érzést, amikor az ünnepi készületek alatt minden egyszerre a nyakunkba szakad?

Takarítás, sütés-főzés, ajándékok beszerzése, és ha ez még mind nem lenne elég, ott az év végi hajtás a munkahelyen. Ha nem figyelünk oda, a rengeteg elvégzendő feladat felemészt bennünket, és mire eljönne az ünnep, az el nem végzett teendők miatt stresszesen állunk majd a fa alatt. Ennek azonban nem kell törvényszerűen így történnie. Az alábbiakban a Perfekt szakértője segít abban, hogyan érdemes három lépésben letenni a munkát, és nyugalomban eltölteni az ünnepeket.

  1. Írjon listát a feladatokról!
    Sokaknak biztosan nem újdonság, de szerintük hatalmas segítség lehet, ha összeszedve látjuk magunk előtt az összes elintéznivalót. A listára az ünnepi előkészületekhez kapcsolódó feladatok mellett a munkával/tanulással kapcsolatos teendők is kerüljenek fel. Ne legyenek illúzióink: a lista elkészítése közben valószínűleg tapasztaljuk, hogy a tennivaló sok, a rendelkezésre álló idő kevés.
  2. Készítsen menetrendet!
    Amennyiben nem akar beleszakadni a rengeteg feladatba, kénytelen lesz tudatosan átgondolni, hogy mit, hogyan és mikor szeretne elvégezni. Nézze meg, mely munkahelyi dolgok halaszhatók januárra és melyeket szükséges még az ünnepek előtt és melyeket szükséges még az ünnepek előtt elvégezni. Ha ez megvan, már el is készítheti a menetrendet! A „nem-szeretem” feladatokat célszerű minél korábbra ütemezni, és melléjük írni valami apró jutalmat. A munkahelyi kötelezettségek terén nem mindig van lehetőség a kompromisszumokra, ellenben az otthoni teendők kedvünkre variálhatók. Ha azt látja, hogy nem lesz ideje a bejgli és a mézeskalács mellett még linzert is sütni, semmi baj nincsen. Nyugodtan húzza ki a listáról, és vegye meg készen! Ha ez az ára annak, hogy karácsonykor minden idejét a családjának szentelheti, akkor csak megéri, nem? Néhány bolti süteménytől az ünnep semmit sem veszít az értékéből. Önnek kell tudnia, hogy mely feladatok feláldozhatók a békés, nyugodt ünnep oltárán.
  3. Legyen megelégedve!
    Amikor pedig végre eljön az ünnep, próbáljon meg letenni mindent, élvezze a pillanatot! Tökéletes karácsony nem létezik. Mindig lehet egy kicsivel többet takarítani, egy kicsivel többet dolgozni/tanulni, de meg kell tanulni elengedni a munkát. Amikor a fa alatt állva felcsendül a zene, nem az fog számítani,hogy házi linzer van-e az asztalon és nem is az, hogy hány százalékot teljesített a munkahelyén. A legnagyobb ajándék, amit adhat, az önmaga – kipihenten, boldogan!
karácsonypihenéstanács

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés