Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két világban játszhatnak a gyerekek: LEGO-szenzáció!

| 2019. 02. 14. | 19:17:00
Építkezés és szerepjáték.
Két világban játszhatnak a gyerekek: LEGO-szenzáció!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Február 14-én a LEGO Csoport bemutatta az új, kiterjesztett valósággal erősítő játékcsaládját, a LEGO® HIDDEN SIDE ™-ot, ahol a gyerekeknek szellemről szellemre haladva kell visszaváltoztatniuk a kísértetjárta világot normálissá. Ez az egyetlen, napjainkban elérhető játék, amely teljes mértékben és zökkenőmentesen ötvözi a kiterjesztett valóságot (AR) a fizikai építéssel, felfedve az interaktív játék rejtett világát. A 7 éves és annál idősebb gyermekek számára fejlesztett LEGO HIDDEN SIDE-ot a  február 16. és 19. között megrendezendő Amerikai Nemzetközi Játékkiállítás keretében láthatják először a vásárlók és a média képviselői.

A modellek életre kelnek

A LEGO HIDDEN SIDE nyolc „kísértetjárta” építőszettet kínál, amelyek tele vannak bámulatos funkciókkal és titkos meglepetésekkel. Ezek már önmagukban is biztosítják azt az építési élményt és szórakoztató szerepjátékot, amely minden tematikus LEGO játékra jellemző. A termékcsaláddal együtt kifejlesztett egyedi AR alkalmazás segítségével a modellek életre kelnek, felfedve az interaktív rejtélyek és a megoldandó kihívások rejtett világát. Kombinálva a két világ még vonzóbbá és szórakoztatóbbá válik.

 – Alapvetően a  kézzelfogható építésre összpontosítunk, de az AR lehetőséget kínál arra, hogy a fizikai LEGO játékélményt új akció- és készségfejlesztő elemekkel egészítsük ki. Szakítunk az AR elsődleges játékformáival, hogy új típusú játékot hozzunk létre, ahol valójában a fizikai valóság befolyásolja az AR világot, nem pedig fordítva – mondta Tom Donaldson, a LEGO Csoport Kreatív Játék Laboratóriumának alelnöke.

Az igazán kiterjesztett játék

Az alkalmazás lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy a két karakter –  Jack vagy Parker – valamelyikének saját szemszögéből fedezzék fel szülővárosukat, Newbury-t, mobiltelefonjaik segítségével pedig megnézhetik és megoldhatják a felszín alatt megbújó paranormális rejtélyeket. A játék arra buzdítja a gyerekeket, hogy tartsák telefonjaikat a LEGO modellek elé és lépjenek kapcsolatba a különböző elemekkel, vagy a „megszállott pontokkal”, amelyek kiszabadítják a virtuális szellemeket, akiket a gyerekeknek el kell kapniuk ahhoz, hogy megállítsák a kisértetjárást az AR játékban.

A LEGO HIDDEN SIDE bevezetése a vállalat történetében az első alkalom, amikor az egyik termékcsaládot szolgáltatásként mutatják be. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés