Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keresik a magyar közétkeztetés legjobb szakácsát!

| 2019. 03. 05. | 09:52:00
A lecsó kötelező elem, az édesítőszer viszont tiltott.
Keresik a magyar közétkeztetés legjobb szakácsát!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Közétkeztetési Szakácsversenyt hirdetett a közétkeztetésben dolgozó szakácsok számára – írja a Nébih.

A verseny célja többek között a hagyományos ízek, ételek modernizálása, az étkezési kultúra fejlesztése, valamint az évszakokhoz és szokásokhoz kötődő ételek megismertetése. Újdonság, hogy a szervezők 3+1 fős csapatok nevezését várják, a csapattagok közül pedig legalább egy főnek 35 éven alulinak kell lennie. A csapatoknak 3 fogásos – előételből vagy levesből, főételből és desszertből álló – felnőtt étkezőknek szánt menüt kell megtervezniük.

A menüsorok egyik kötelező eleme a friss alapanyagokból készült lecsó

(zsiradék, hagyma, paprika, paradicsom) lesz, míg az előírt alapanyagok között, a méz mellett, a hazai nyári, friss idényzöldségek és idénygyümölcsök közül kell felhasználni legalább kettőt.

Tiltott alapanyagok

De nemcsak kötelezően felhasználandó, hanem tiltott alapanyagok is vannak. E körben az édesítőszerek, az ízfokozók, az élelmiszerszínezékek, valamint az ezek valamelyikét hozzáadott formában tartalmazó összetett alapanyagok szerepelnek.

Az ételsor elkészítéséhez az összes felhasznált alapanyag nettó beszerzési értéke nem haladhatja meg az egy étkezőre jutó nettó 550 forintot.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés