Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vigyázzanak a hőségben a szabolcsi sofőrök is!

| 2019. 06. 13. | 11:44:00
A rendőrség is figyelmeztet a hirtelen jött meleg veszélyeire.
Vigyázzanak a hőségben a szabolcsi sofőrök is!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Június 12-től június 16-ig hőségriasztás van érvényben az ország egész területén. A hirtelen jött meleg pedig nem csak a szervezetet viseli meg, hanem közlekedésbiztonsági szempontból is igen veszélyes lehet. A rendőrség ezért szeretné felhívni a figyelmet a hőség kockázataira.

A forróság miatt gyengül az autósok koncentrációképessége, tompul a figyelme. Ilyenkor jelentősen megnő a vezetés közbeni rosszullétek száma is. Mindemellett a melegnek egyéb - ránk gyakorolt - negatív hatásai is vannak. Egyeseknél tompaságot, másoknál fokozódó ingerlékenységet, türelmetlenséget válthat ki. De hőség idején nem csak a járművezetők, hanem a gyalogosok is figyelmetlenebbek. Hajlamosak kellő körültekintés nélkül az úttestre lépni. A rendőrség néhány jó tanáccsal szeretné felhívni az autóval közlekedők figyelmét, hogy kánikula idején is mindenki épségben hazaérjen.

Javasolják, hogy aki nehezen viseli a meleget, inkább ne üljön volán mögé.

Aki mégis autóba ül, az fogyasszon kellő mennyiségű folyadékot, és mindig legyen az autóban hűtött víz vagy üdítőital. Legyen türelmes, vezessen kissé lassabban és tartson inkább nagyobb követési távolságot. Ne álljon meg napos helyen! És a legfontosabb intelem: soha ne hagyjon a parkoló autóban kisgyermeket vagy háziállatot, még rövid időre sem, hisz a felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés