700 milliót kell összegyűjteni a szülőknek, hogy másfél éves fiuk életben maradjon

szabolcsihir.hu

2019.09.19. 11:42

700 milliót kell összegyűjteni a szülőknek, hogy másfél éves fiuk életben maradjon
Zente legkedvesebb barátja a kutyusa, aki gerincműtét után bénult le.

Fél évük van arra, hogy megszerezzék a kezeléshez szükséges, hatalmas összeget.

Hirdetés

Hirdetés

Versenyt fut az idővel az a másfél éves bükkösdi kisfiú, aki egy súlyos genetikai rendellenességgel született 2018 februárjában, melynek neve SMA, azaz gerincvelő eredetű izomsorvadás. Zente négy hónapos korában kezdte mutatni a betegség jeleit, 5 hónapos korában diagnosztizálták állapotát, az SMA 1-es típusában szenved. Ezzel a diagnózissal a gyerekek a kétéves kort sem élik meg, mert az izomsorvadás nemcsak a végtagok izmait érinti, hanem a nyeléshez és légzéshez szükséges izmokat is.

A kisfiú állapotán jelentősen javíthat a világ jelenleg legdrágább gyógyszere, de csak kétéves korig kaphatják meg a betegek, ezért a családnak fél éve van arra, hogy összegyűjtse a kezeléshez szükséges összeget, ami közel 700 millió forint.

Az egészségbiztosító jelenleg nem támogatja ezt a kezelést, amelyet a gyerekek jelenleg csak az Egyesült Államokban kaphatnak meg. A családról egy videó is készült, melyet két hét alatt több ezren néztek meg.

A szülők egy alapítványt hoztak létre, hogy ismerősök és ismeretlenek segítségével összegyűjtsék a kezeléshez szükséges pénzt. Zente édesanyja, Tóth Krisztina a Facebookon jelentette be szeptember 18-án, hogy az adományozóknak köszönhetően 61,6 millió forint és 27 ezer euró gyűlt össze rövid idő alatt. 

„Őrült nap volt! Nem találok szavakat! Görcsben a gyomrom, nagyon izgulok. Ha ez az összefogás nem cseng le egy-két nap alatt, akkor sikerülhet! Köszönöm minden ismert embernek aki mellénk állt, hogy hajlandó volt segíteni egy poszttal! Rengeteget jelentett! És köszönjük mindenkinek aki utalt bármennyit is!
Mai záró: 61.694.889Ft +27071euro a Gfm oldalon!!!!!”

Ha szeretne Zente kezeléséhez hozzájárulni, ITT megteheti.
segítségizomsorvadásBükkösd

Szóljon hozzá!

Hirdetés