Középiskolások, figyelem! Több tantárgyból lehet majd előrehozott érettségit tenni

MTI

2019.11.26. 11:17

Középiskolások, figyelem! Több tantárgyból lehet majd előrehozott érettségit tenni
(Fotó: MTI, arcív)

A módosítással a vizsga nehézsége nem változik.

Hirdetés

Hirdetés

Bővül azoknak a tantárgyaknak a köre, amelyekből előrehozott érettségit lehet tenni. A döntéssel szeretnék elősegíteni, hogy a diákok hatékonyabban készülhessenek fel a felvételire – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma november 26-án az MTI-vel.

A kormány határozata alapján a jövőben azon érettségi tárgyakból, amelyek tanítása a középiskola helyi tanterve szerint befejeződik, a diákok a következő vizsgaidőszakban – akár ősszel is – előrehozott érettségi vizsgát tehetnek.

Így azon tantárgyakból – ilyen például földrajz –, amelyek tanítása a tizedik évfolyamon lezárul, az azt követő őszi vizsgaidőszakban vagy az az utáni vizsgaidőszakokban előrehozott érettségit lehet tenni. Az elmúlt években előrehozott érettségire kizárólag idegen nyelvekből és informatikából volt lehetőség, a tizedik évfolyam elvégzése után. A módosítást az Országos Diákparlament kezdeményezte azzal a szándékkal, hogy több vizsgatárgyból váljon lehetővé az előrehozott érettségi vizsga megszerzése, így a diákok hatékonyabban készülhessenek a felsőoktatási felvételire. A módosítással az érettségi nehézsége nem változik, ugyanakkor az eltérő időpontban letehető vizsgák miatt több idő marad a felkészülésre.

Mint írták, a kormány ezzel segíti a felsőoktatásba készülő fiatalokat, de továbbra is elvárja a megfelelő szakmai standardok teljesítését.
érettségielőrehozott érettségi

Szóljon hozzá!

Hirdetés