Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A LED-izzók 7 előnye

| 2020. 02. 25. | 10:20:00
Érdemes váltani.
A LED-izzók 7 előnye
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A LED világítás egyre népszerűbbé vált az emberek körében. A hagyományos technológiához képest a LED világításnak több előnye is van. Most mutatjuk azt a 7 előnyt, amiért érdemes LED-re váltani a hagyományos világítástechnikai eszközök helyett. 

1. Az energiatakarékosság, mint fő szempont

Az első és legfontosabb szempont, ami a LED izzók mellett szól, az nem más, mint az energiatakarékosság. A LED izzók ugyanis akár 80-90 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos izzók, így pedig jelentős energia megtakarítást eredményez. 

2. Azonnal bekapcsolnak

A hagyományos izzókkal működő lámpatestek felkapcsolásakor egy picit várni kell, míg az adott izzó bemelegszik. Átlagosan három percet kell várni, a maximális fényteljesítmény eléréséhez. Ez a LED izzókkal nem fordul elő, hiszen azonnal és maximális fényerősséggel működnek. 

3. A LED lámpák nem okoznak sérülést

A hagyományos izzóval működő lámpatesteket nem nagyon lehet megérinteni a működésük során, hiszen amikor bemelegszenek, akkor égési sérülést is okozhatnak. Ez a LED izzóval ellátott lámpák esetében nem esik meg, ugyanis csak kevés hőt bocsátanak ki, vagy nem bocsátanak ki semennyi hőt sem. 

4. A környezetet is védik

A LED izzókra jellemző, hogy környezetbarát tulajdonsággal rendelkeznek. Egyrészt azért, mert energiatakarékosak, másrészt pedig azért, mert hosszabb élettartammal bírnak. Nem beszélve arról, hogy nem tartalmaznak olyan mérgező anyagokat, mint a hagyományos izzók és még újrahasznosíthatók is. 

5. Hosszabb az élettartamuk

A hagyományos izzók egy idő után egyre halványabb fényt bocsátanak ki, majd egyszer csak nem világítanak. Az élettartamuk sem túl hosszú, így sok bosszúságot okozhatnak. Élettartamuk csökkenésében szerepet játszik a lámpák gyakori fel és lekapcsolása, míg a LED izzók működését ez nem befolyásolja. Ezzel ellentétben a LED izzók sokkal tovább bírják. Kicsit költségesebb ugyan, viszont hosszútávon megéri a befektetés, hiszen nem csak energia, hanem költséghatékonyak is. A LED lámpák azért is bírják hosszabb ideig, mert ellenállnak a szélsőséges időjárásnak, de más fizikai behatásokkal szemben is ellenállóbbak, ezért is éri meg hosszútávon LED-es világításban gondolkodni. 

6. Különböző színű és hőmérsékletű LED-ek

Régebben csak és kizárólag fehér színű fényt kibocsátó LED-ek voltak a piacon, ami mára megváltozott, hiszen sokféle színben és hőmérsékleten működő LED-világítást lehet kapni. 

7. Költséghatékonyak

Egy hagyományos izzó sokkal kevesebb órát bír. Ez lehet ezer óra, míg a LED izzók ennek a többszörösét is bírják. Lehet, hogy kicsit költségesebb egy LED izzót vásárolni, de nagyon jó befektetés és kevesebb probléma is van azokkal, mint a hagyományos izzókkal. Vásárlás előtt érdemes alaposan körül nézni a piacon, hiszen vannak helyek, ahol a LED olcsóbb, és így még több pénzt spórolhatunk meg. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés