Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Öt dolog, amire figyeljünk oda radiátorvásárlásnál

| 2020. 02. 24. | 19:10:00
Nem minden a külső
Öt dolog, amire figyeljünk oda radiátorvásárlásnál
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ma már sokféle modern ház és lakás épül, és egyáltalán nem mindegy, hogy a lakásunkba milyen radiátormodellt választunk. Ma már ugyanis nagyon sokféle és változatos termék található a piacon, nem csak a hagyományos típusok, amelyeket régen legszívesebben eltakartak a ház tulajdonosai, vagy mindenfélét rápakoltak azokra, hogy elvonják róluk a figyelmet. Manapság, amikor olyan nagy a radiátor, a lapradiátor választék, nem könnyű döntést hozni azzal kapcsolatban, hogy honnan vásároljunk, és milyen típust válasszunk, amely illik is a lakásunka. Mutatjuk azt az 5 dolgot, amelyre feltétlenül oda kell figyelnünk, amikor radiátort vásárolunk. 

1. Az esztétikus megjelenés

Nem minden a külső – tartja a mondás. Radiátorok esetében ez nem egészen így van, hiszen ma már nem csak a meleg szempontjából, a fűtés miatt lényeges a radiátor megléte a lakásban, hanem többnyire esztétikai célt is szolgál. Egy radiátornak összhangban kell lennie a lakással, a lakás berendezéseivel és bútoraival, hiszen csak így lesz tökéletes az összbenyomás. Amennyiben találunk egy olyan webáruházat, ahol többféle modell közül válogathatunk, akkor mi is fellélegezhetünk, hogy nem kell tovább keresgélnünk, és nem kell tovább a radiátorvásárlás miatt idegeskedni és bosszankodni. 

2. A méret is lényeges

Radiátor esetében a méret is nagyon fontos, hiszen egy kisebb lakásban, egy kisebb radiátor is képes kellően felfűteni a kisebb helyiségeket, míg egy nagyobb lakásban nagyobbak a szobák, a helyiségek és a terek, és így nyilvánvalóan nagyobb radiátorokra lesz szükség. Viszont a helyiség hőigényét feltétlenül figyelembe kell venni! 

3. A fürdőszoba éke

Ma már nagyon stílusos törölközőszárító radiátorokat is lehet kapni, amelyek akár még lakberendezési tárgyként, dekorációs elemként is megállják a helyüket. Ezek a radiátorok, formatervezettek és még a modern belsőépítészeti igényekhez is nagyszerűen igazodnak. A törülközőszárítós radiátorok akár krómozott felületkezelést is kaphatnak, így minden igényt nagyszerűen kielégítenek, már ami a lakás modern berendezését illeti.

4. Hol legyen a helye?

A radiátor mérete nem csak a fűtés szempontjából fontos. Amikor radiátor választunk, azt is tudnunk kell, hogy hová is tervezzük a lakásban. A méret ezért is lényeges, hiszen lehet, hogy az adott helyre egyáltalán nem tudunk olyan radiátort elhelyezni, amelyet az üzletben már kinéztünk magunknak. A radiátorvásárlás sem egyszerű feladat, de ha olyan helyen vásárolunk, ahol szakszerű és profi segítségnyújtást is biztosítanak a vásárlóknak, akkor bizonyára nem fog bennünket kellemetlen meglepetés érni, a radiátor beszerelése során. 

5. Hagyományos vagy beépített szelepes?

Amikor lapradiátort választunk, dönthetünk a hagyományos 4 pontos lapradiátor mellett. Ezek olyan fali fűtőtestek, amelynek 4 csatlakozási lehetősége van, de nem rendelkezik beépített szeleppel. Lehet még választani beépített szelepes radiátort is, melynek praktikus a kialakítása. Erre a radiátorra 6 ponton keresztül lehet csatlakozni, és beépített szeleppel rendelkezik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés