Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Segít a PT-tábor: fejleszd a kreativitásod!

| 2020. 02. 21. | 09:39:00
A táborok egyik fő célja a táborlakók kikapcsolódása és feltöltődése.
Segít a PT-tábor: fejleszd a kreativitásod!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Azt gondolnánk, hogy a kreativitás szorosan kapcsolódik a művészetekhez. Pedig ez nem feltétlenül igaz. A kreatív gondolkodás olyan elfoglaltságokkal is fejleszthető, mint a pihenés, a relaxáció, a meditáció, a kirándulás vagy egyéb szabadidős tevékenységek. Például egy gyerektáborban eltöltött idő is acélozza a kreatív gondolkodást, hiszen a táborok egyik fő célja a táborlakók kikapcsolódása és feltöltődése. Hazánkban az egyik leggazdagabb tematikájú táborozási lehetőséget a PEOPLE TEAM kínálja. A következő időpontokban indítanak turnusokat: 2020. július 19–25., július 26. – augusztus 1., augusztus 2–8.

A kreatív táborok jelentősége

Számtalan művészeti, például zenei vagy kézműves tábor létezik, ám ide sorolhatóak a tánctáborok is, ahol a gyerekek dalszövegeket, koreográfiákat és különböző szerepeket tanulnak be a közös előadásokhoz. Ezek a foglalatosságok nemcsak a lurkók önkifejezési képességét fejlesztik, hanem a csapatszellemet, a közösségi gondolkodást és a felelősségtudatot is.

Közösség és ötletbörze

Régen a táborban a tábortűz zárta a napot, legalábbis ez ugrik be az idősebbeknek, ha a „tábor” szót hallják. A beszélgetések, a sztorizások, a közös éneklés, esetleg tánc vagy csupán a következő nap megtervezése mind a közösségi élményt erősítik, még ha manapság ezek nem is mindig vörösen izzó fahasábok mellett zajlanak. Este jó összejönni – átbeszélni a napközben szerzett élményeket, egy kicsit megnyugodni, lecsillapodni, elcsendesülni, és mindenekelőtt együtt lenni… Ez mind hozzátesz a táborlakók nyugodt és kellemes éjszakai pihenéséhez.

Kézműves és alkotótáborok

A kézműves és kreatív táborokat az alkotókedvű, művészetek iránt érdeklődő gyerekeknek találták ki. Talán ezek a tevékenységek fejlesztik legjobban a kreatív gondolkodást, hiszen egy tárgyat létrehozni nemcsak a kéz munkája: az agy és a lélek is aktívan részt vesz a szerzemény létrejöttében. Az alkotás és általában a művészeti tevékenységek olyan elfoglaltságok, amelyek segítenek lecsillapítani az elmét, kellemesek a léleknek, és még a kreativitásunkat is fejlesztik. A PEOPLE TEAM nem egy ilyen alkotótábort kínál az érdeklődőknek. Videóik segítségével könnyebben dönthetünk és választhatunk.

Mire valók az ötletek?

A kreatív gondolkodás egyfajta problémamegoldási képességet is takar. Akinek fejlett az alkotóképessége, sokkal rugalmasabb, alkalmazkodóbb. A produktív gyerekek gyorsan reagálnak váratlan helyzetekre, és nem sokat teketóriáznak, hanem igyekeznek azonnal megoldást keresni a problémákra; sokkal nyitottabbak a világra és kevésbé félnek a változásoktól. De vajon melyik tábor fejleszti leginkább a kreatív gondolkodást? A tapasztalatok és a fentiek alapján most már elhihetjük, hogy ebben minden JÓ TÁBOR kiváló partner.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés