Hirdetés

Pénzt adna a kormány a gyermekétkeztetésre

| 2020. 07. 01. | 11:24:00
Konyhákat újítanának fel országszerte.
Pénzt adna a kormány a gyermekétkeztetésre
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A gyermeknevelés támogatása a járványügyi készültség alatt sem állhat le, ezért az idén is 1,5 milliárd forintnyi támogatást vehetnek igénybe az önkormányzatok a gyermekétkeztetés fejlesztésére – jelentette be Varga Mihály a közösségi oldalára július elsején feltöltött videóban. A pénzügyminiszter kiemelte: a pályázat keretében konyhák, étkezők felújítására, fejlesztésére, vagy akár új konyhák létesítésére is lehetőség van.

Az elmúlt 5 évben összesen 554 település konyhája újulhatott meg mintegy 14 milliárd forintból – tette hozzá. A Pénzügyminisztérium pályázatával 2015 óta nyílik lehetőségük az önkormányzatoknak állami támogatást igényelni ahhoz, hogy az általuk fenntartott, gyermekétkeztetést biztosító helyiségeket felújítsák.

A pályázat idei fordulójában az elsődleges cél továbbra is a bölcsődei vagy óvodai konyhák fejlesztése. 2020-ban a nagyobb volumenű beruházásokra és a folyamatosan növekedő építőipari költségekre tekintettel, a maximálisan igényelhető támogatási összeg emelkedett. Új főzőkonyha, illetve meglévő konyha fejlesztéséhez a korábbi 40 millió forinthoz képest az idén 100 millió forintra lehet pályázni.

Hirdetés