Koronavírus: a kövérek nagyobb veszélynek vannak kitéve

2020.08.15. 09:01

Koronavírus: a kövérek nagyobb veszélynek vannak kitéve
(Fotó: illusztráció)

330 ezer ember adatait vetették össze.

Hirdetés

Hirdetés

Az elhízottak körében nagyobb a kockázata annak, hogy az új koronavírus okozta Covid–19-betegség miatt kórházi ellátásra szorulnak – derítették ki a University College of London kutatói, írja a hirado.hu.

Az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányukban a kutatók az Egyesült Királyság Biobankjából 330 ezer ember adatait használták fel, amelyeket 2006 és 2010 között rögzítettek.

Ezek az adatok tartalmazzák az emberek testtömegindexét (BMI), a derék-csípőkörfogat arányát, korukat, etnikumukat, alkoholfogyasztásukat, a dohányzást és fizikai aktivitásukat. Információk álltak rendelkezésre a szív- és érrendszeri betegségeikről, a cukorbetegségről, a magasvérnyomásról, a koleszterinszintről és egészségi állapotukkal kapcsolatos más jellemzőkről.

A kutatók ezeket az adatokat összevetették az angliai közegészségügyi hatóság (PHE) adataival a Covid–19-betegséggel kórházba kerültekről 2020. március 16. és április 20 között. A szakemberek azt találták, hogy a 25 fölötti testtömeg indexű emberek esetében 40 százalékkal nagyobb a kórházi kezelés kockázata, figyelembe véve az illető nemét és korát, utóbbi két független kockázati tényezője a Covid–19-betegségnek.

elhízáskoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés