Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A fővárosig jutottak az okosélelmiszerek

| 2020. 09. 21. | 10:17:00
Nem csak finom, egészséges is a Vitajó cipó.
A fővárosig jutottak az okosélelmiszerek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új taggal bővült az okosélelmiszereket gyártók és forgalmazók köre Magyarországon. Budapestet és vonzáskörzetét, valamint Pest megye egyes részeit hamarosan a Hel Pékség Kft. látja el kedvező élettani hatású sütőipari termékekkel.

A két cég között létrejött szerződés alapján, az Okos Élelmiszerek Kft. gyártói-piaci franchise rendszeréhez csatlakozva, a solymári központú társaság hozza piacra a Vitajó márka cipó formátumait. – Ezek a termékek nem csupán finomak, hanem – egyedi vitamin- és ásványianyag-összetételüknek köszönhetően – hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, valamint a haj, a bőr és a csontozat normál állapotának a fenntartásához is – mondta Szász Krisztián, a Hel Pékség Kft. ügyvezetője. – Ebben az új, dinamikusan fejlődő élelmiszer-egészség koncepcióban való részvételünk számunkra stratégiai kérdés. Az érintett terület minél több lakójához szeretnénk eljuttatni az egészséget támogató cipókat, értékes pluszszolgáltatást nyújtva ezzel fogyasztóinknak. Ez különösen fontos a mai időkben.

Az okosélelmiszereket hosszú ideig tartó kutatási, fejlesztési és innovációs program keretében a debreceni központú Hajdúsági Sütödék-csoport cégei fejlesztették ki. Mára négy önálló sütőipari brand született, amelyek külön-külön különböző élettani, egészségi területeken nyújtanak szolgáltatást az embereknek. –

A ma ismert trendekkel szemben mi olyan új funkciókkal ruházunk fel alapvető élelmiszereket, amelyek tudományosan igazoltan hatékonyan és biztonságosan támogatják az egészséget, sőt – egyes termékek esetében – betegségek kialakulásának a kockázatát is csökkentik

– mondta Szakács Tamás, az Okos Élelmiszerek Kft. ügyvezetője.

Az új brandek társadalmi jelentőségét jól jelzi, hogy az okosélelmiszer-koncepciót 2018-ban beválasztották Magyarország 100 legérdekesebb innovációja, 2019-ben pedig a Magyar Innovációs Nagydíjon a 40 legelismertebb újítás közé.

Az okosélelmiszerek országos és nemzetközi elterjesztésére 2018-ban speciális gyártói-piaci franchise rendszert hoztak létre. Az üzleti koalícióban résztvevő cégek területi-, vagy csatornakizárólagosságot, valamint számos jogi, marketing és technológiai támogatást kapva, szinte saját termékükként építhetik fel a piacaikat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés