Megszökött két kenguru Miskolcon

borsodihir.hu

2020.09.10. 13:42

Megszökött két kenguru Miskolcon

Békés állatok, nem támadnak. Telefonáljon, aki látta!

Hirdetés

Hirdetés

A Miskolci Állatkert és Kultúrparkban szeptember 10-én hajnalban két Bennett-kenguru kiszökött a kifutójából. Az Ausztráliából származó békés és alapvetően félénk állatok az emberre semmifajta veszélyt nem jelentenek.

Lakossági bejelentések alapján az egyik kenguru már elhagyta az állatkert területét és a közeli erdős ligetes részen fedezi fel a természetet, eredeti élőhelyének megfelelően a nyílt füves területet kedveli. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. és a Miskolci Állatkert és Kultúrpark munkatársai arra kérik a lakosságot, hogy amennyiben látja valaki a 60-70 cm magas, szürkés színű (közepes, ülő kutyára hasonlító állatot) akkor ne próbálják meg megfogni, hanem értesítsék a hatóságokat vagy az állatkertet az alábbi telefonszámok egyikén:

  • +36 30 510 7093; +36 30 339 6544 (Főápoló) vagy
  • az állatkert központi számán + 36 46 332 121

A Bennett-kenguru békés jószág, nem támad, viszont ha meg akarják fogni védekezni fog és akár önmagában is kárt tehet menekülés közben. Kérjük a Csanyik környékén kirándulókat, hogy kutyáikat pórázon sétáltassák az esetleges balesetek elkerülése érdekében. Felhívjuk az autósok figyelmét is, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek.

kenguru

Szóljon hozzá!

Hirdetés