Hirdetés

Van már csendes tűzijáték: a kutyát sem zavarja

| 2020. 11. 30. | 14:08:00
Új pirotechnológiai eljárás az állatbarátok számára.
Van már csendes tűzijáték: a kutyát sem zavarja
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Itt a megoldás, ami elsimíthatja a pirotechnikai szerelmesei és a kutyatartók közti ellentétet. Úgy is mondhatnánk: a csendes tűzijáték a kutyát se zavarja.

A kisállatok és a kutyatartók iránt érzett elkötelezettség vezérelte a hazai tűzijátékpiac egyik legnagyobb forgalmazóját is, amely már évek óta kereste azt a megoldást, ami egyszerre biztosítja az ünnepi élményt emelő látványos fényhatásokat, ugyanakkor nem rémiszti halálra házi kedvenceinket se. Ők azt vallják, hogy egy ünnep akkor lehet teljes, ha az mindenki számára egyformán élvezhető – és persze az ünnepi pillanatok nem okoznak a házi kedvenceink számára sem elviselhetetlen perceket.

Bár kevesen tudnak még róla, mára létezik egy „csendes” tűzijáték termékcsalád is, aminek alkalmazásával azoknak sem kell lemondaniuk a látványos fényorgiáról, akiknek egyébként ijedősebbek a házi kedvencei. Az újfajta pirotechnikai eszköz lényege, hogy képes visszaadni a megszokott „eredeti” tűzijáték élményét, ugyanakkor hanghatásaiban jóval elmarad attól, meg sem közelíti azt. – Nem tartalmaz bontó- és hanghatású töltetet a látványhoz, csak a kilövésük jár kisebb hanggal,  ami nem haladja meg egy öregebb autó beindításának hangját – nyilatkozta Pataki István pirotechnikus, „aminek köszönhetően semmiképpen sem idézi elő azt az „akusztikai zaj stressz” jelenséget, ami bánthatja házi kedvenceink érzékeny és kifinomult hallását.

Hirdetés