Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Otthoni stílus és ruhadarabok, ha otthonról dolgozunk

| 2020. 12. 03. | 11:41:00
A hivatalos öltözet néha még otthon is kötelező.
Otthoni stílus és ruhadarabok, ha otthonról dolgozunk
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Alapvetően sokan szeretnek otthonról, otthon dolgozni. A nők nagy része viszont még akkor is törekszik a csinos és dekoratív megjelenésre, ha home office-ban dolgozik, hiszen a nők mindenhol és minden körülmények között fontosnak tartják a külső megjelenést. Éppen ezért minden évszakban lényegesnek gondolják, hogy egy kis színt vigyenek a ruhatárukba, és felfrissítsék a ruháikat, és ezzel együtt a megjelenésüket. A cikkben tippeket adunk arra vonatkozóan, hogy milyen ruhákat és kiegészítőket érdemes beszerezni, ha otthon dolgozunk, és néha szükséges az elegánsabb megjelenés is a konferenciabeszélgetések, videóhívások miatt.

A lazább napokra

Előfordul, hogy egyes napokon, helyzetekben, napokon, a csinos öltözködési szokásunkat felülírja a kényelem iránti vágyunk, ezért lehetnek a home office-ban töltött napok alatt olyan pillanataink, amikor semmi másra nem vágyunk csak egy csésze forró kávéra, egy nyugodt, stressz-mentes munkanapra és természetesen, kényelmes női ruhadarabokra. Ilyen napokon jó választás lehet egy kényelmes leggings, egy hosszú ujjú póló, egy sportos felső, vagy egy pamut anyagból készült nadrág, amelyekben nem csak az egész napos ülés, hanem a járkálás is kényelmes. Nincs ezzel semmi gond, hiszen, ha nincs kapcsolatunk a munkatársainkkal és a főnök sem jelentkezik be aznap, akkor lehetünk kicsit lazábbak az öltözködés terén is.

A hivatalos öltözet néha még otthon is kötelező

Amikor tudjuk, hogy aznap konferenciabeszélgetésünk lesz, és a beszélgetés alatt látjuk is a feletteseinket és a kollégáinkat, akkor illik valamilyen elegánsabb, csinosabb ingben, blúzban fogadni a hívást, és valamilyen hivatalosabb, formálisabb ruhát választani. Hiszen ezzel nem csak a feletteseinket tiszteljük meg, hanem valahogy kicsit irodai hangulatot csempészhetünk az életünkbe. Az elegánsabb megjelenés egyébként sokkal jobban motivál a munkára is.

Azokon a napokon, amikor a felettesünk kapcsolatot teremt velünk – még ha online módon is – választhatunk egy csinos női blúzt is a ruhásszekrényünkből. Az, hogy melyik blúz mellett döntünk, meghatározza, hogy kivel beszélünk munkahelyi dolgokról. Ha a főnökünkkel van komoly megbeszélésünk, akkor döntsünk az egyszerű, klasszikus, galléros, vagy enyhén dekoltált női blúz mellett. Ha a kollégákkal van üzleti megbeszélésünk, akkor választhatunk kevésbé formális blúzt, például egy fodros, visszafogott mintás, vagy horgolt felsőt. Ha azok a kollégák keresnek bennünket, akik jó barátaink is, akkor is tiszteljük meg őket azzal, hogy csinosan felöltözünk. Ez esetben nyugodtan választhatunk egy kevésbé ünnepélyes blúzt, azaz a bohókásabb, színes, mintás női blúzok mellett is dönthetünk.

A kiegészítőkről se feledkezzünk meg

Kiegészítők terén a nők nagyon jól tudják, hogy a kevesebb, néha több. A konferenciabeszélgetés előtt készíthetünk egy natúr sminket és miután felvettünk egy csinos, visszafogott blúzt, válasszunk egy szolid órát is a csuklónkra, hogy ezzel is kifejezzük a munka iránti elkötelezettségünket. A klasszikus megjelenésű női órák soha nem mennek ki a divatból, ilyen az arany és az ezüst, de természetesen választhatunk a csuklónkra egy színes modellt is, ügyelve arra, hogy az óra szíja mindenképpen harmonizáljon a felvett blúz színével. Nagyon fontos az is, hogy kerüljük az élénk színeket, hiszen egy munkahelyi komoly beszélgetéshez elsősorban a visszafogott, semleges, bézs színek illenek.

Köztes megoldás a farmer

A farmer soha nem megy ki a divatból. A népszerűsége még ma is töretlen, hiszen minden korosztály talál kedvére valót. Otthoni viseletként is sokan választják, hiszen nagyon kényelmes és annyiféle stílus képviselteti magát a piacon, hogy minden ember talál legalább egy olyan farmert, ami tökéletesen passzol az egyéniségéhez. A boltok kínálatában találhatunk laza, szűk szárú, trapéz vagy chino fazonú farmernadrágot, de színek tekintetében sem kell csak a klasszikus kék mellett döntenünk, hiszen vásárolhatunk barnát, fehéret, feketét és élénk színű fazonokat. Illetve a női farmer kategóriában csípő nadrágok mellett, a magasított derekú nadrágok is egyre kelendőbbek. A farmert azért is szeretik sokan otthoni viseletként, mivel hordhatjuk mamusszal, papuccsal, benti sportcipővel, így akár még munka közben is kényelmesen dolgozhatunk benne. Ráadásul kötött pulóverrel, inggel, blúzzal és sportos felsővel is remekül harmonizál ez az öröknek számító ruhadarab.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés