A rostfogyasztás erősíti az immunrendszert

2021.01.26. 11:00

A rostfogyasztás erősíti az immunrendszert
(Fotó: illusztráció)

Járvány idején különösen fontos a rostfogyasztás.

Hirdetés

Hirdetés

A járvány idején kiemelten fontos, hogy egészséges táplálkozással, megfelelő rostfogyasztással támogassuk immunrendszerünket - hívta fel a figyelmet Somogyi Kovács Anita dietetikus kedden az M1 aktuális csatornán. A magas rosttartalmú étrend csökkenti a szívbetegségek és a rák kialakulásának kockázatát is - hangzott el a műsorban.

A dietetikus azt mondta, az egészséges táplálkozás alapja naponta egy-két alkalommal 10-15 dekagramm gyümölcs, illetve minden főétkezéshez 10 dekagramm zöldség elfogyasztása. Emellett legalább napi egy étkezésnél ajánlott teljes kiőrlésű gabonából készült termék bevitele a szervezetbe. Nagy mennyiségű rostfogyasztásnak megfelelő vízbevitel mellett kell történnie.

Somogyi Kovács Anita kitért arra, hogy a rostfogyasztás jótékony hatásait egyes bélrendszeri megbetegedések - mint az irritábilis bélszindróma vagy a kontaminált vékonybélbetegség - megkérdőjelezheti. Ilyen esetekben oda kell figyelni arra, hogy milyen zöldségeket, gyümölcsöket fogyaszthat a beteg.

egészségegészséges életmódtáplálkozás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Leader3