Gyomorforgató állapotok egy hazai vágóhídon

szabolcsihir.hu

2021.02.04. 09:02

Gyomorforgató állapotok egy hazai vágóhídon
(Fotók: Nébih)

Az udvaron szennyvíz és döglött patkány is volt. A fotókat és a videót tényleg csak erős idegzetű, 18 éven felüli olvasóinknak ajánljuk.

Hirdetés

Hirdetés

Rendkívül súlyos technológiai-higiéniai hiányosságokat találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei egy Fejér megyei vágóhíd és darabolóüzem ellenőrzése során. Az üzemben tapasztalt áldatlan állapotok miatt a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette a létesítmény tevékenységét, valamint csaknem két tonna jelöletlen, nem nyomon követhető, valamint lejárt fogyaszthatósági idejű élelmiszer tételt vont ki a forgalomból.

A vágóhídi melléktermékeket (csontok, zsigerek, koponyák, bőrök, lábvégek) az udvaron egy féltető alatt nyitott ládákban és a padozaton tárolták.

Az engedélyezett üzem udvarára egy korábbi csőtörés során a szennyvíz is kijutott és ott felhalmozódott. Megdöbbentő módon az udvar hátsó részén a szabadban három, levágásra szánt szarvasmarha feküdt elhulláshoz közeli állapotban. Az állatok felállni sem tudtak, egyikük hátsó lábán kötelek voltak – olvasható a hivatal közleményében. Mint írták, a vágóhídat nem takarították, rendkívüli mértékben szennyezett volt. A padozaton vér, sár, bendőtartalom és egyéb, felismerhetetlen szennyeződés volt jelentős mennyiségben. A falakat, berendezési tárgyakat kosz borította. A dobogón és az egyik kézmosóban is belsőség volt. A helyiségben található – rendkívül szennyezett – eszközfertőtlenítők egyike sem működött és az eszközöket (kések, testhasító fűrész) szintén vér és egyéb maradványok borították. A csomagolóanyag-raktárban rendkívül erős rágcsáló vizeletszag érződött, a csomagolóanyag és padozat rágcsálóürülékkel szennyeződött. A ládamosó helyiségben szintén rágcsáló nyomai (ürülék és rágásnyomok) voltak, továbbá a helyiségben található kétmedencés mosogató nem volt a csatornába bekötve, szennyvize a padozatra folyt.

Az eljárás folyamatban van, a vállalkozás jelentős bírságra számíthat.

Galéria

bírságNébihvágóhídtermékvisszahívás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Leader3