Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Női bőrdzsekik – ezért tökéletesek a tavaszi szezonra

| 2021. 04. 22. | 15:57:00
örök klasszikus.
Női bőrdzsekik – ezért tökéletesek a tavaszi szezonra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bőrdzseki örök klasszikus – kisebb nagyobb változtatásokkal már hosszú évek óta részét képezik a divatnak. Nincs ez másképp most sem, a tavaszi trendek között 2021-ben is szerepet kapott a bőrdzseki. De vajon miért ennyire népszerű, és milyet válassz magadnak, ami igazán jól áll?

Nem vastag, de melegen tart

Ne legyenek illúzióink, a bőrdzsekit legtöbben azért hordják, mert jól néz ki, ráadásul nagyon sokoldalú ruhadarab, többféle stílusba is illik. Felveheted a hűvös nyári estéken egy könnyű nyári ruhához, de jól néz ki farmerrel, sállal, egy vastagabb pulcsival is akár. Ugyanúgy kombinálható magassarkúval, mint egy bakanccsal vagy tornacipővel, tehát rengeteg különböző szettben állja meg a helyét.

Ugyanakkor a praktikussági szempontokat is érdemes megnézni: egy bőrdzseki nem vastag, azonban kifejezetten jól tartja a meleget, és nagyon jól véd a szél ellen. A tavaszi átmeneti időszakban, amikor egyszerre tud hűvös és meleg is lenni, tökéletes választást tud jelenteni. Fantasztikus tavaszi dzsekiket szerezhetsz be például a Bolf webshopjában.

Bőrdzsekinél fontos a minőség

A minőség fontosságát nem győzzük kihangsúlyozni bármilyen ruhadarab esetében, és ez persze a bőrdzsekiknél sincs másképp. Nagyon sok szempontot figyelembe kell venni a vásárlás során, nem szabad pusztán az árra összpontosítani. Persze ez is fontos tényező, de legtöbben ismerjük a filléres holmik élettartamát – ráadásul általában látszik is rajtuk, hogy nem túl színvonalasak.

Ha azt szeretnéd, hogy a kedvenc bőrdzsekidet sokáig viselhesd, akkor az ár mellett a minőség is fontos szempont kell, hogy legyen. Nem baj, ha nem igazi, hanem műbőr mellett teszed le a voksodat – akár állatvédelmi szempontok alapján – de a műbőrnek is vannak szintjei, olyat válassz, ami tartósabb és jól is néz ki.

Hogyan válaszd ki az ideális bőrdzsekit?

Az ideális bőrdzseki mindenkinek mást jelent – nem csoda, hogy annyira széles a kínálat. Különbözőek vagyunk, eltérő tulajdonságokkal, és ezek nagyon is befolyásolják a választásunkat.

Természetesen fontos kérdés, hogy mi tetszik, de egy dolog látni valamit a próbababán és a vállfán, és egy teljesen másik dolog, hogy rajtunk hogy fog állni. Sok mindent kell figyelembe venni, hogy tényleg jó döntést hozzunk.

Kezdetnek itt van például a szín: a klasszikus fekete szinte mindenkinek jól áll, de ha színesebbre vágysz, akkor mindenképp gondolj arra, hogy az adott szín igazán passzoljon hozzád! Ehhez a szemed, a hajad színét, valamint a bőröd tónusát kell szem előtt tartanod, illetve az sem árt, ha be tudod illeszteni a ruhatáradba, vagyis illik az általad gyakran viselt színekhez.

Nem elhanyagolható kérdés a fazon sem, hiszen nem mindenkinek áll jól ugyanaz. Ha vékony a derekad, homokóraalkatú vagy, akkor a karcsúsított dzseki remek választás lehet a számodra. Ellenben, ha kicsit erősebb vagy deréktájt, akkor az egyenes szabás valószínűleg jobban áll, és kényelmesebb is lehet a mindennapokban. Vannak emellett hosszú és rövid fazonú bőrdzsekik; ha alacsony vagy, a hosszú nem biztos, hogy előnyös lesz, viszont a rövid nagyon jól állhat!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés