Hirdetés

Mitől válhat népszerűvé egy fodrász Budapesten?

szabolcsihir.hu

2021.05.04. 20:18

Mitől válhat népszerűvé egy fodrász Budapesten?

A személyzet hozzáértése, segítőkész hozzáállása közel sem utolsó szempont.

Hirdetés

Hirdetés

A fodrászhoz járás szinte mindenkinek hozzátartozik a rutinjához: mindenki szeret magára adni, egy jó frizura pedig hatalmas szerepet játszhat abban, hogy ki mennyire érzi jól magát a saját bőrében. Arról nem is beszélve, hogy egy jól belőtt fazonnal remek első benyomást lehet kelteni egy ígéretes randevún.

A fővárosban is bőven akadnak választási lehetőségek, ha az ember jó fodrászt szeretne találni: mivel igencsak éles tud lenni a verseny Budapesten, kénytelenek a fodrászatok fenntartani a színvonalat, hogy ne veszítsék el a vendégeiket. Ugyanakkor egy nagymértékű márkahűség is megfigyelhető több embernél: sokaknak megvan már a saját törzshelyük, ahova már évek óta járnak, és nehezen tudná egy másik budapesti fodrász ajánlata elcsábítani őket.

Persze a törzsvendégek elégedettségét is fenn kell tudni tartani, akár fodrászatról van szó, akár Budapest egyik legjobb hamburgereséről. Emellett pedig az új vevők becsolagotásához is kreatívnak kell lenniük a fodrászoknak, hogy a Budapesten új lehetőségeket keresgélők pont hozzájuk térjenek be egy hajvágásra.

Milyen tényezők játszhatnak szerepet egy budapesti fodrász sikerében?

Rengetegen szemponton múlhat egy fodrászszalon sikere Budapesten. Mivel a profin elvégzett hajvágás alapelvárásnak számít, ezért a fodrászoknak más téren is meg kell győzniük a vendégeket arról, hogy hozzájuk érdemes járni.

Az egyedi belső kialakítás például kimondottan fontos tényező, hiszen a vendégeknek „bele kell szeretniük” a helybe, hogy kedvük legyen újra és újra visszatérni. Egy fodrászat sajátos hangulata tehát nagyban hozzájárul ahhoz, hogy valaki ne csak szükséges rutintevékenységként, hanem élményként tekinthessen a hajvágására: nyugodt pillanatok, amelyek csak arról szólnak, hogy a vendég egy időre kikapcsoljon, és megújult, előnyös külsővel folytathassa a mindennapjait.

Jó példa erre az Oktogon környékén található A76 szalon, ahol a „barber királynők” (külön érdekesség, hogy csak női fodrászok dolgoznak) elmondása szerint egyáltalán nem gyári munkaként tekintenek a hajvágására és a szakállápolásra.

Ebből is látszik, hogy a személyzet hozzáértése, segítőkész hozzáállása közel sem utolsó szempont. Egy jó fodrásznak minden budapesti lakos igényeinek meg kell tudni felelni, különösen akkor, ha úgy tér be oda valaki, hogy nem is tudja pontosan, hogy milyen hajat vagy szakállat szeretne. Az ilyen helyzetek kezelése persze nem mindig egyszerű, de egy profi fodrász már arc és fejforma alapján is javaslatokat tud tenni, hogy milyen fazonok lehetnének a legelőnyösebbek az illető számára.

A vásárlói élményen ronthat, ha várakozni kell, de ezt Budapesten a felkészült fodrászok már saját online időpontfoglalási rendszerrel oldják meg. Így még telefonálni sem feltétlen szükséges, mivel egy pár kattintással is be lehet már jelentkezni.

Ha pedig bármi miatt úgy adódna, hogy mégis várakozni kéne, akkor egyes fodrászok jéghideg sörrel vagy egy jó whisky-vel is meg szokták kínálni a vendégeket, de akár egy forró kávé lehetőségével is élhetnek azok, akik úgy érzik, hogy alkohol helyett inkább koffeinre lenne szükségük.
fodrász

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés