Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem varázslat! Így lesz igazán otthonos a nappalink

| 2021. 06. 14. | 20:11:00
Varázspálca helyett tippekkel segítünk.
Nem varázslat! Így lesz igazán otthonos a nappalink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A lakás központi helyisége a nappali, ahol általában a legtöbb esemény zajlik. Ezek viszont háztartásonként teljesen különböző történések, hiszen vannak családok, ahol a nappali a közös tévézés helyszíne, máshol nincs is televízió és inkább a társasjátékok, a beszélgetések zajlanak itt. Előfordul az is, hogy egy kisgyerek vette át az uralmat a nappalink felett, és leginkább játszótérként funkcionál, míg mások étkezőként használják. Mindenek előtt tehát gondoljuk végig, mi mit is szoktunk a nappalinkban csinálni, hogyan szeretjük ott eltölteni az időnket.

Ezzel el is árultuk, hogy mindig a saját szokásainkhoz alakítsuk a berendezést, azaz kerüljön fókuszba a programot kiszolgáló bútor vagy eszköz. Ha a családi mozizások helyszíne a nappali, az ülőgarnitúra, illetve kanapék és fotelek, úgy legyenek elhelyezve, hogy kényelmesen lássuk róluk a képernyőt. Ha a gyerekeknek szeretnénk biztosítani a teret, akkor hagyjunk szabadon egy nagyobb felületet, szőnyeget, ahol kényelmesen játszhatnak, míg ha közösségi események, bulik és beszélgetések fő helyszíne a nappalink, akkor helyezzük a bútorokat „U” alakba, illetve próbáljunk egy kört kialakítani velük, hogy a társalgás zavartalanul folyhasson itt.

Egyfajta aranyszabály, hogy ne „rendezzük túl” a szobákat, azaz ne zsúfoljunk be túl sok bútort és kiegészítőt, mivel ezzel kényelmetlenné és kaotikussá válik a helyiség. Éppen ezért nagy szerepe van a tárolóknak is. Az RS Bútor kínálatában komódok, polcok, szekrények és szekrénysorok széles kínálatából válogathatunk, hogy akár egyetlen bútorcsalád elemeivel hozzuk végül létre a számunkra ideális nappalit.

A bútorokat mindig úgy rendezzük el, hogy maradjon egy kis mozgásterünk, ahol nyugodtan közlekedhetünk, tehát ne csak „ösvényeket” hagyjunk szabadon, mert ezzel kisebbnek tűnik a rendelkezésünkre álló tér, másrészt még kényelmetlennek is. A tér érzet növelésének eszközei a fényforrások és a tükrök is, ezért próbáljunk a csilláron kívül más helyeken is lámpákat elhelyezni a nappaliban, ha pedig illik a szoba stílusához, a tükrökkel is bátran kísérletezzünk. A kényelmet shaggy szőnyeggel, pokrócokkal és díszpárnákkal fokozhatjuk, hiszen ezektől lágyabb és puhább érzetünk támad, valamint a hangulat is otthonosabbá válik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés