5 tipp a ragyogó bőrért nyárra (is)

szabolcsihir.hu

2021.07.29. 16:47

5 tipp a ragyogó bőrért nyárra (is)

Gondos ápolás, megfelelő kozmetikumok.

Hirdetés

Hirdetés

Manapság rengeteg lehetőségünk van javítani a bőrünk állapotán, különböző Instagram-filterek, photoshop, és egyéb segédeszköz áll rendelkezésünkre… Az életben azonban nem tudjuk így elrejteni azokat a hibákat, amelyek zavarnak. Ezért van szükség gondos ápolásra és megfelelő kozmetikumokra! Az egyik a másik nélkül nem működik.

Cikkünkben elárulunk néhány titkot, amivel egészséges ragyogást teremthetünk az arcunknak, a https://makeup.hu/categorys/464867/ linkre kattintva pedig olyan highlighterek találhatók, amelyek még jobban kiemelik ezt a tündöklést.

Sima bőr

Az első és legfontosabb, hiszen csak a sima felület tükrözi megfelelően a fényt. Csak nézzük meg: a körülöttünk lévő egyenletlen felületek általában rosszul, vagy egyáltalán nem tükrözik. Logikus, igaz? Visszatérve az arcunkra: ne keverjük össze a zsíros csillogással! 

Mi segíthet a zavaró hámlás ellen? 

  • Enzim peeling

  • Savas peeling

  • Jojobaolaj granulátumos peeling

  • Szacharóz kristályos peeling

Általában minden olyan kozmetikum, ami hámlasztó hatású, simítja a bőr felületét. Hetente egyszer használjuk és minden rendben lesz!

A bőr hidratálása

Ha a bőr száraz vagy dehidratált, elveszíti tónusát, rugalmasságát, így matt árnyalatú lesz. Ezzel szemben a hidratált simának, feszesnek tűnik, ami nagyban hozzájárul az egészséges ragyogáshoz. Mi segíthet? Fiatal korban mindenekelőtt a mosakodó szerek, peelingek, krémek és arcmaszkok.

Szárítják-e a bőrt?

Akik megpróbálnak megszabadulni a zsíros csillogástól, túl gyakran használnak tisztítószereket, amelyek idővel a bőr kiszáradásához vezethetnek. Felnőttkorban a szárazság oka lehet a nem helyes táplálkozás és a hidratálás elhanyagolása. 

Egészséges arcszín

Előfordul, hogy a bőr simának és hidratáltnak tűnik, mégis tompa, egyenletlen árnyalata van, különösen tél végén. A Makeup szerint ebben az esetben C-vitamint tartalmazó krémekre, maszkokra és szérumokra lesz szükség.

A C-vitamin nem csupán világosítja a bőrt, hanem megerősíti az érfalat, serkenti a kollagén szintézisét, ami megteremti az arc kiváló tónusát és rugalmasságát. 

Fényvisszaverő készítmények

Szinte mindannyiunknak vannak olyan bőrhibái, amiket nem tudunk teljesen eltüntetni. Pattanások, ráncok, pigmentfoltok, stb. A fényvisszaverő termékek segítenek elsimítani! És ez nem csak a dekoratív kozmetikumokra vonatkozik. A mindennapi bőrápoláshoz tartozó termékek között is vannak olyanok, amelyek tartalmazzák ezeket a részecskéket. 

A maszkok, krémek nemcsak ápolást nyújtanak, hanem kisimítják a bőr bizonyos hiányosságait, és egészséges, ragyogó megjelenést kölcsönöznek, akár smink nélkül. Például a gyöngy kivonat kifejezetten ragyogó megjelenést kölcsönöz.

Amikor megjelennek azok a szabálytalanságok, amelyeket már nem tudunk eltünteni, mindenképp ajánlatos ezt a tanácsot megfogadni.

Ruha, ami illik az archoz

A ragyogó bőr felé vezető úton az ötödik pont nem egy kezelés, mégis jelentős hatása van az arcszínre - ez a megfelelő viselet!

Az emberek sokszínűek, ezért egyeseknek inkább a hideg árnyalatok, míg másoknak a melegek illenek. Ha egy hölgynek a hideg tónusok a megfelelőek, akkor meleg színű ruhákban az arca fáradtnak tűnhet. Fordított esetben pedig az arc sápadt, szürke árnyalatot mutat, még ha valójában nem is az. 

Ezért kell megpróbálni olyan ruhákat viselni, amelyek illenek az arcunkhoz. Természetesen ugyanez vonatkozik a sminkre is!

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés