Hirdetés

5 tipp a ragyogó bőrért nyárra (is)

| 2021. 07. 29. | 18:47:00
Gondos ápolás, megfelelő kozmetikumok.
5 tipp a ragyogó bőrért nyárra (is)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Manapság rengeteg lehetőségünk van javítani a bőrünk állapotán, különböző Instagram-filterek, photoshop, és egyéb segédeszköz áll rendelkezésünkre… Az életben azonban nem tudjuk így elrejteni azokat a hibákat, amelyek zavarnak. Ezért van szükség gondos ápolásra és megfelelő kozmetikumokra! Az egyik a másik nélkül nem működik.

Cikkünkben elárulunk néhány titkot, amivel egészséges ragyogást teremthetünk az arcunknak, a https://makeup.hu/categorys/464867/ linkre kattintva pedig olyan highlighterek találhatók, amelyek még jobban kiemelik ezt a tündöklést.

Sima bőr

Az első és legfontosabb, hiszen csak a sima felület tükrözi megfelelően a fényt. Csak nézzük meg: a körülöttünk lévő egyenletlen felületek általában rosszul, vagy egyáltalán nem tükrözik. Logikus, igaz? Visszatérve az arcunkra: ne keverjük össze a zsíros csillogással! 

Mi segíthet a zavaró hámlás ellen? 

  • Enzim peeling

  • Savas peeling

  • Jojobaolaj granulátumos peeling

  • Szacharóz kristályos peeling

Általában minden olyan kozmetikum, ami hámlasztó hatású, simítja a bőr felületét. Hetente egyszer használjuk és minden rendben lesz!

A bőr hidratálása

Ha a bőr száraz vagy dehidratált, elveszíti tónusát, rugalmasságát, így matt árnyalatú lesz. Ezzel szemben a hidratált simának, feszesnek tűnik, ami nagyban hozzájárul az egészséges ragyogáshoz. Mi segíthet? Fiatal korban mindenekelőtt a mosakodó szerek, peelingek, krémek és arcmaszkok.

Szárítják-e a bőrt?

Akik megpróbálnak megszabadulni a zsíros csillogástól, túl gyakran használnak tisztítószereket, amelyek idővel a bőr kiszáradásához vezethetnek. Felnőttkorban a szárazság oka lehet a nem helyes táplálkozás és a hidratálás elhanyagolása. 

Egészséges arcszín

Előfordul, hogy a bőr simának és hidratáltnak tűnik, mégis tompa, egyenletlen árnyalata van, különösen tél végén. A Makeup szerint ebben az esetben C-vitamint tartalmazó krémekre, maszkokra és szérumokra lesz szükség.

A C-vitamin nem csupán világosítja a bőrt, hanem megerősíti az érfalat, serkenti a kollagén szintézisét, ami megteremti az arc kiváló tónusát és rugalmasságát. 

Fényvisszaverő készítmények

Szinte mindannyiunknak vannak olyan bőrhibái, amiket nem tudunk teljesen eltüntetni. Pattanások, ráncok, pigmentfoltok, stb. A fényvisszaverő termékek segítenek elsimítani! És ez nem csak a dekoratív kozmetikumokra vonatkozik. A mindennapi bőrápoláshoz tartozó termékek között is vannak olyanok, amelyek tartalmazzák ezeket a részecskéket. 

A maszkok, krémek nemcsak ápolást nyújtanak, hanem kisimítják a bőr bizonyos hiányosságait, és egészséges, ragyogó megjelenést kölcsönöznek, akár smink nélkül. Például a gyöngy kivonat kifejezetten ragyogó megjelenést kölcsönöz.

Amikor megjelennek azok a szabálytalanságok, amelyeket már nem tudunk eltünteni, mindenképp ajánlatos ezt a tanácsot megfogadni.

Ruha, ami illik az archoz

A ragyogó bőr felé vezető úton az ötödik pont nem egy kezelés, mégis jelentős hatása van az arcszínre - ez a megfelelő viselet!

Az emberek sokszínűek, ezért egyeseknek inkább a hideg árnyalatok, míg másoknak a melegek illenek. Ha egy hölgynek a hideg tónusok a megfelelőek, akkor meleg színű ruhákban az arca fáradtnak tűnhet. Fordított esetben pedig az arc sápadt, szürke árnyalatot mutat, még ha valójában nem is az. 

Hirdetés