Nem jelölt allergén miatt ételízesítőket vonnak ki a forgalomból

MTI

2021.07.20. 18:12

Nem jelölt allergén miatt ételízesítőket vonnak ki a forgalomból

A Tescóban és a Penny Marketben lehetett megvásárolni a termékeket.

Hirdetés

Hirdetés

Nem jelölt allergén, zeller jelenléte miatt visszahívják és kivonják a forgalomból az 500 grammos kiszerelésű Vitaspice Nagyi Fűszerkeverékét, valamint az 500 grammos Mr.Spice Ételízesítőt, illetve a 750 grammos Ételízesítő elnevezésű terméket – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal július 20-án honlapján.

A közlemény szerint a Nébih hatósági ellenőrzésen mutatta ki a termékekben a zeller jelenlétét, ugyanakkor ezen allergén a termékek jelölésén nem szerepelt.

Kiemelték, a zellerre érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciókat válthatnak ki a termékek, ezért kérik, hogy azokat ne fogyasszák el. A Variocommerce Kft. weboldalán megjelent tájékoztatóban a forgalmazó kéri a fogyasztókat, amennyiben vásároltak a 2022. február 16-ai minőségmegőrzési idővel rendelkező, 500 gramm kiszerelésű Vitaspice Nagyi Fűszerkeverékből, akkor azt vigyék vissza bármely TESCO áruházba, ahol a terméket visszavásárolják és vételárát visszatérítik – közölte a Nébih. Az 500 grammos Mr.Spice Ételízesítőt, illetve a 750 grammos Ételízesítő elnevezésű termék forgalmazója a Penny Market Kft.

termékvisszahívás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés