Hogyan növelhetik a berendezések a hatékonyságot?

szabolcsihir.hu

2021.07.29. 10:20

Hogyan növelhetik a berendezések a hatékonyságot?

Legyen kényelmes az otthoni munkavégzés!

Hirdetés

Hirdetés

2020 óta nemcsak Magyarországon, hanem más országokban is jelentősen megnőtt a munkavégzés azon módja, amelyet home office-nak neveznek. Egyszerűen fogalmazva, ez az otthonról történő munkavégzés. Valaki azt gondolhatná, hogy otthon ülve pénzt keresni a legegyszerűbb megoldás, és ha kialakítjuk a hozzá szükséges környezetet, akkor igaza is ven. Nézzük meg, mi mindenre van szükségünk ahhoz, hogy otthonról is hatékonyan tudjunk dolgozni.

Irodabútorok

Az irodabútor kifejezés alatt sok mindent el lehet képzelni. Szék, íróasztal, szekrények, polcok... és még folytathatnánk. Ezeknek a bútoroknak van egy közös nevezője - szükség van rájuk az irodában, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni. Míg az íróasztal és a szék alapvető követelmény, a polcok és a szekrények nagyra értékelendők például olyan holmik " tárolásánál", amelyeknek nem az íróasztalon van a helyük. Az ilyen apróságok is zavaróan hatnak az elménkre és ezáltal nem tudunk megfelelően koncentrálni.

Természetes fény és friss levegő

A megfelelő dolgozósarok kialakítása során a természetes fényre és a friss levegőre is gondolni kell, mivel ez a két tényező is nagyban befolyásolja a hatékonyságunkat. A megfelelően elhelyezett íróasztal és szék az ablak közelében csodákra képes.

Tipp: Egyes szobanövények is jól érzik magukat az ablak közelében. Gondolj rájuk a dolgozószoba berendezésénél, meglátod, hogy a társaságukban sokkal jobban fogod magad érezni.

Aromalámpa

Igen, még egy olyan konkrét dolog, mint az aromalámpa is pozitív hatással lehet a munkamorálra.

Tudtad, hogy az aromalámpáknak pozitív hatásuk van a szervezetünkre? A párologtatás feszültségoldó és szorongásgátló hatású, ráadásul kellemesen beillatozza az otthonod.

Nyugtató zene

A természetes fényhez és a friss levegőhöz hasonlóan a zene sem a szó szoros értelmében vett munkaeszköz. Meglátod azonban, hogy amint úgymond a munkád részévé válik, azonnal érzékelni fogod a változást. A megfelelő zene segít koncentrálni. Próbáld ki például a focusmusic.fm online rádiót, amelyen kifejezetten koncentrációt segítő dalok hallhatók.

Utolsó tipp: plakátok

Az iroda csupasz falai lehangoló benyomást keltenek. Ahhoz, hogy munkakörnyezeted a lehető legkellemesebb legyen, javasoljuk, hogy lehelj beléjük életet néhány motiváló plakáttal vagy poszterrel.

home officeberendezésíróasztal

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés