Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így zajlik egy minőségi ajtónak a gyártása

| 2021. 07. 21. | 20:13:00
A mintázatok sokfélesége miatt vizuális élményt is nyújtanak
Így zajlik egy minőségi ajtónak a gyártása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ajtók meghatározhatják egy otthonnak a stílusát, így, ha építkezünk ennek kiválasztására helyezzünk nagy hangsúlyt. Könnyen érthető, hogy sokan miért szeretik még mindig, ha az ajtók fából készülnek. A fához semmi sem ér fel, hiszen egy melegséget sugárzó anyagról beszélünk. A fa gyártás szempontjából is számtalan tervezési lehetőséget kínál. A faajtó bármilyen méretű, alakú, vagy akár teljesen egyedi is lehet. Nagyon sok lehetőséget rejt magában. A faajtókkal kapcsolatos közhiedelem, miszerint megvetemednek - nos, ez nagyrészt a múlté, amikor még tömör anyagból készültek. Az elmúlt 25 évben a nagy gyártók az ajtókat ragasztott, mesterséges fából készült maggal készítették, amely a tömör fa csavarodását és csorbulását kizárja.  Ezekre az ajtókra ne úgy gondolj, hogy egy olcsó furnérra, hiszen rendszeres ápolással az élettartama meghosszabbítható.

A fa előnye, hogy nem vezeti a hőt, ami nagyon alkalmassá teszi arra, hogy a fából ajtókat készítsenek. A fa ajtók nagyobb energiahatékonysággal rendelkeznek int társaik. A fa emellett nagyon szép és a mintázatok sokfélesége miatt vizuális élményt is nyújtanak. A növekedési ciklus miatt (évgyűrűk) akár minden darab egyedi lehet. A fa ajtók egyszerre könnyűek és erősek és semmilyen eljárást nem kell alkalmazni a gyártásában ahhoz, hogy könnyű vagy erős legyen. Több olyan profi ajtógyártó cég van Budapesten (mint például a Szalafa), akik valódi hivatásként tekintenek az ajtó gyártásra. Fontos, hogy mi magunk el tudjuk dönteni értelmes-e fa ajtót vásárolnunk. A fa ajtó igen tartós. Ha bejárati ajtónak szánjuk, akkor fedett bejárathoz kell tenni, amely némiképpen megvédi az időjárási körülményektől. Legalább az ajtó magasságának a feléig kell nyúlnia a fedettségnek, hogy az hasznosnak bizonyuljon. A napsugárzást is figyelembe kell venni, hiszen azok az ajtók, amelyek több mint 4 órát vannak kitéve a napsugárzásnak ápolás nélkül elveszítik gyorsan eredeti fényüket, színűket és sokkal gyakrabban kell ápolni ennek kivédésére. A festett ajtókat érdemes 5-6 évente átfesteni, míg a bevonattal rendelkező ajtókat elég 2-3 évente újralakkozni.

A Mod-Art beltéri ajtók, a klasszikus ajtók, a sima telelapos ajtók és a furnérberakásos ajtók is elérhetők a széles termékkínálatban. A minőségi ajtókat többféle alapanyagból is legyártathatjuk. Bükk, hárs, fenyő, cseresznye, wenge, juhar, dió, éger, tölgy és még hosszan sorolhatnánk hányféle alapanyag közül választhatunk. A fafurnérok széles választékával várják az érdeklődőket. Természetesen az ajtólapok mellett itt a tokokat is megrendelhetjük, amelyeket 7 cm széles ajtóborítással látnak el. Azért, hogy a beltéri ajtók halkan záródjanak gumi tömítést helyeznek el, a beltéri ajtókra pedig 3 pántot is rávasalnak, hogy minél tartósabb legyen. A kilincs és a pánt anyaga igény szerint egyező lehet, így még jobban. harmonizálhat otthonunkkal az új beltéri ajtónk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés