Újabb turistacsalogató miskolci beruházás kapott kormányzati lökést

Borsodihir.hu

2021.07.27. 11:19

Újabb turistacsalogató miskolci beruházás kapott kormányzati lökést
A látogatóközpont látványterve

Megépülhet a Szeleta-látogatóközpont.

Hirdetés

Hirdetés

Bruttó 800 millió forinttal megnövelte a kormány a Szeleta Park Látogatóközpont megvalósítására fordítható pénzösszeget, így az 1,4 milliárd forintról induló Borsod megyei projekt 2,2 milliárd forintnál jár –  derül ki a július 23-i Magyar Közlönyben elérhető kormányhatározatból.

A Bükki Nemzeti Park beruházásról legutóbb tavaly tavasszal írtunk annak apropójából, hogy a közbeszerzésen nyertes kivitelező, a miskolci FK-RASZTER Zrt. nettó 1,9 milliárd forintért vállalta a látogatóközpont és a hozzá tartozó kalandpark megépítését. Azt megelőzően a nemzeti park már temette a nagyberuházást, mondván, hiába nyertek rá 1,4 milliárdot 2016-ban, az építőipari árváltozások miatt képtelenek kijönni a pénzből. A mostani kormánydöntéssel biztosított a finanszírozás. 

A Szeleta-barlang az egyik legfontosabb „ősemberbarlang” Magyarországon, a szeleta-kultúra névadó lelőhelye. Hozzávetőlegesen 45 ezer évvel ezelőtt jelent meg, az Északi-középhegységhez tartozó Bükk-vidék területén alakult ki; legjellemzőbb eszközei a kétoldali megmunkálású hegyek, úgynevezett Bársony-házi „szakócák” és a babérlevél alakú lándzsahegyek. 

MiskolckormánySzeletaSzeleta Park Látogatóközpont

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés