Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tökéletes gumicsizma ismérvei

| 2021. 08. 24. | 16:22:00
Ez a rendkívül praktikus lábbeli nyirkos, csapadékos időben tökéletes védelmet biztosít.
A tökéletes gumicsizma ismérvei
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy vadon által ölelt természetes közegben, esetleg tópartokon a gumicsizmás viselet egy cseppet sem szokatlan, hiszen főleg az esős időszakokban gyakorinak számító latyak bármilyen más öltözetet ellehetetlenít. Néhány évvel ezelőtt viszont még nehéz lett volna elképzelni, hogy a horgászokon és farmereken kívül nők millióinak is közkedvelt outfitje lesz a gumicsizma. Pedig az esős ősz beköszöntével egyidőben jelennek meg az utcán a divatos formákat öltő, színesebbnél színesebb, mintás gumicsizmák, amik ma már a legtöbb hölgy cipősszekrényében alapdarabnak számítanak. De vajon mire érdemes figyelni az ideális darab beszerzésekor?

Az esős idő nem ok arra, hogy otthon maradj!

Ez a rendkívül praktikus lábbeli nyirkos, csapadékos időben tökéletes védelmet biztosít, sőt attól sem kell tartanunk, hogy az égszakadás miatti dagonya tönkreteszi a cipőnket, mert gumicsizmánk egyszerűen ilyen körülmények között is könnyen veszi az akadályokat. Ma már kedvenc áruházaink polcain – ahogy a webshopokban is – a hagyományos gumicsizma szortiment mellett megtalálhatók a rikító színekben pompázó, sőt akár a magassarkú kalibereket képviselő modellek is. A CCC szerteágazó kínálatában egy kis keresgéléssel biztosan olyan esőcipellőre akadunk, amely tökéletesen passzol nagy gonddal összeállított ruhatárunkhoz.

Mit érdemes átgondolni a vásárlás előtt?

Avagy hogyan válasszuk ki a számunkra eszményi gyöngyszemet? Nos, ez felettébb egyszerű. Három egyszerű kérdés megválaszolásával, rögtön látni fogod, hogy milyen irányba orientálódj. Először is érdemes fontolóra venni, hogy pontosan mire szeretnéd használni a viharálló surranód. Tánc az esőben, vagy a poronty imádja a tócsákban ugrálás zizzent, de mégis fergeteges rituáléját? Vagy csak a kutyus égi áldással fűszerezett sétájához kell egy felfázásmentesítő megoldás? Nyilván a stílus, a márkák, a színek, a formatervezések és akár a csizmamagasságok platformján is eltérő alternatívák között válogathatunk. Másodszor érdemes végig pörgetni magunkban azt is, hogy mennyit fogjuk viselni a lábbelit. Egy cseppet sem mindegy, hogy csupán egy divatos, trendi portékát keresünk, vagy esetleg egy technikailag nagyobb elvárásokkal bíró, megbízható gyártmányra van szükségünk. Nyilvánvaló, hogy az utóbbi egy borsosabb árszínvonalat, illetve szolidabb szín- és dizájnválasztékot képviselő remekmű, de esetében nem is feltétlenül ez a lényeg. Tudnunk kell, hogy manapság már bélelt kivitelekre is könnyen rátalálhatunk. Végül, de persze nem utolsó sorban a harmadik dimenziója a latolgatásnak a lábméreteink számításba vétele, de erről beszéljünk is kicsit bővebben!

Ismered a komplett lábanalízisedet?

Csak a lábaidra és egy mérőszalagra lesz szükség, és már kész is vagyunk. Mondjuk, hogy pontosan mik azok a méretek, amik elengedhetetlenek lesznek a vásárlás során: valószínűleg a lábméreted birtokában vagy, de nem árt, ha centiméterben is meghatározod a sarkadtól a leghosszabb lábujjhegyedig mutató távolságot. Ezután kardinális kérdéskör a vádlid legszélesebb kerülete is, hiszen nem árt, ha gond nélkül fel és le tudod húzni a zuhéálló csizmát. Befejezésül pedig lényeges lehet a lábszármagasság is, hogy be tudd lőni, milyen legyen a szárméret. Tulajdonképpen ennyi. A különböző gyártók eltérő mérettáblázattal rendelkezhetnek, így amennyiben márkaspecifikus vásárlást szeretnénk nyélbe ütni, tanulmányozzuk a megfelelő állományt!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés