Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Okoseszközök a konyhában: MEATER vezeték nélküli maghőmérő

| 2021. 08. 16. | 15:09:00
Lehetővé teszi, hogy mesterszakácsnak érezhesd magad.
Okoseszközök a konyhában: MEATER vezeték nélküli maghőmérő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Napjainkra egyre több okoseszköz vesz körül minket az állandó tevékenységeink során. Nem csoda, hogy mind rajongunk értük, hiszen így már megvalósítható szinte bármi távirányítással a telefonunk segítségével. Legyen hűvös vagy éppen meleg a lakás, mire hazaérsz a munkából? Automatikusan húzódjon fel reggel a redőny? Ágyazzon be önmagától az ágy, miután kikeltél? Ezek már mind megvalósíthatóak, akkor miért kerülné el az okosforradalom pont a konyhánkat?

Ennek eredményeképpen születhetett meg a maghőmérők koronázatlan királya, a MEATER vezeték nélküli okos maghőmérő. Ez a kis szerkezet számos előnyös tulajdonságával számodra is lehetővé teszi, hogy mesterszakácsnak érezhesd magad, aki mindig a tökéletes időpontban veszi ki a kifogástalan ételeket a sütőből.

Miért kell egyáltalán maghőmérő?

Ugyan enélkül is meg lehet sütni a húsokat és tésztákat, de ahhoz, hogy eltaláld a megfelelő hőfokokat és időpontokat, mikor a cél a tökéletesség, kötelező a maghőmérő használata. Bevetheted persze a hagyományos megfigyelési technikákat, de ha rendelkezésedre áll egy profi eszköz fillérekért, miért akarsz bohóckodni az amatőrök módszereivel?

Szeretnéd megnézni a barátok és családtagok arcát, mikor éhesen meglátják a grillsütőből frissen kivett eszményi falatokat? Nézd meg a Grillplaza.hu maghőmérő kínálatát, és találd meg a tökéletes társat a kerti sütögetésekhez, hiszen messze még a nyár vége!

Milyen maghőmérők léteznek?

A maghőmérőket alapvetően kétféleképpen csoportosíthatjuk:

  1. Alkalmazása szerint lehet sütőbe tehető vagy sütőn kívül használatos. Értelemszerűen, ha olyan ételt készítesz, ami nem szereti, ha rendszeresen nyitogatod a sütőt, akkor az előbbi verzió a praktikusabb.
  2. Digitális vagy analóg: Ezek közül mindkettő ugyanolyan megbízható, de az analóg verzió lényegesen nagyobb rutint és hozzáértést kíván meg, így kezdőként érdemes egy digitális maghőmérővel indítani.

A maghőmérő hitelesítése házilag

Ha szeretnél meggyőződni arról, hogy a maghőmérőd jól működik, tanácsos elvégezni az alábbi házi tesztet:

Forrásban lévő vízbe mártva közel 100 fokos hőmérsékletetet kell, hogy mutasson, majd ezután tedd egy jégkockákkal teli tálba. Ha itt 0 fok környéki a hőmérséklet, vagy a két mérésnél az elvárttól hasonló mértékű eltérést tapasztaltál, akkor a maghőmérőd pontos. Ha viszont egyik mérésnél 20 fokkal kevesebbet mutatott, másiknál pedig 15 fokkal többet, akkor időszerű leváltani egy másik darabra.

Miben nyújt többet a MEATER vezeték nélküli okos maghőmérő?

Ugyan a sütőbe nem tudja betenni a húst helyetted, és sajnos az előkészületeket sem végzi el (bár akkor hová lenne a sütögetés élménye?), de a húsba szúrva a sütés alatt folyamatosan monitorozza neked, hogy hol tartasz éppen a folyamatban, és ezt a telefonos alkalmazás segítségével nyomon tudod követni. Amikor a hús tökéletesen átsült, akkor pedig jelez, hogy véletlenül se maradjon a szükségesnél több időt az étel a sütőben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés