Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vajon nekem (és a konyhámnak) való a konyhasziget?

| 2021. 08. 12. | 20:02:00
Hogyan döntsek?
Vajon nekem (és a konyhámnak) való a konyhasziget?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A filmekben és a katalógusokban szemet gyönyörködtetően kialakított konyhákban mindig annyira ízlésesen mutatnak az egyes konyhaszigetek, hogy az ember akarva-akaratlanul is elgondolkodik, és hamar vágyni kezd rá ő is. Neked is ismerős ez a történet? Ha a válaszod igen, mai cikkünk neked (is) szól.

Megfontolt döntést kell hozni

A konyhánk hirtelen ötlettől vezérelt átalakítása viszont egyáltalán nem is olyan egyszerű feladat, ráadásul komoly anyagi vonzata is lehet. Ezért egy-egy ilyen döntést érdemes alaposan átgondolni, hogy a későbbiekben ne érjenek minket kellemetlenségek. Az Otthonok & Megoldások stílustippjeit olvashatod most a témában.

Mikor érdemes komolyan elgondolkozni a felújításon?

A konyhasziget – azon túl, hogy minden konyha látványossága lehet – hasznos megoldásnak fog bizonyulni, ha a családunk sok tagból áll, ezért több helyre van szükségünk a főzéshez és a közösen együtt töltött időhöz is. A konyhasziget ugyanis nemcsak plusz felületet, de több tárolórészt is képes biztosítani, így például a konyhai eszközöket is sokkal kényelmesebben tudjuk majd elhelyezni. 

Ezenkívül használhatjuk akár étkezőasztalként is, miközben segítjük a gyerekeket a tanulásban, de a főzésnek is haladnia kell, egyúttal az esti borozgatás tökéletes helyszíne is lehet. Nem beszélve arról a tényről, hogy a környezetét elegánssá és divatossá is varázsolja. 

Nem minden esetben kell belevágni

Vannak azonban olyan helyzetek, amikor bár a tetszésünket elnyerte ez az ízléses bútordarab, mégsem a mi otthonunkba való a konyhasziget. Ilyen az, amikor a beépítése felborítaná a helyiség egyensúlyát, a használata pedig nem lenne túl praktikus az elhelyezése miatt. Abban az esetben is teljesen felesleges kiadás lehet, ha csak egy- vagy kétfős a háztartásunk, esetleg nem is főzünk túl gyakran. Nem beszélve arról, hogy a konyhasziget viszonylag sok helyet foglal el, ami egy kisebb tér esetén egyáltalán nem mellékes, az elektronikai berendezéseket pedig nem a legkönnyebb munka beépíteni.

Minden felújítás vagy éppen átalakítás könnyen fulladhat zűrzavarba, idegeskedésbe, sőt, káoszba, ezért nem árt, ha van egy olyan hely, ahonnan ötleteket, inspirációt gyűjthetünk, esetleg a gyakorlatban is könnyedén alkalmazható tanácsokat. Az Otthonok & Megoldások otthonteremtéssel, felújításokkal foglalkozó magazin ebben lehet a segítségünkre. A lap háromhavonta megjelenő nyomtatott lapszáma, illetve a honlapon található szebbnél szebb képek, stílustippek segítenek, hogy a lakberendezés a lehető leggördülékenyebb menjen, a végeredmény pedig az elképzelt álomotthon legyen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés