Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan tisztálkodtak hajdanán őseink, és mi változott meg mára?

| 2021. 09. 14. | 16:17:00
XXX
Hogyan tisztálkodtak hajdanán őseink, és mi változott meg mára?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bizony gyökeresen megváltoztak a tisztálkodási szokásaink napjainkra, mondhatni 180 fokot fordult a fürdőszoba-használatunk ahhoz képest, hogy miként tisztálkodtak néhány száz évvel ezelőtt. Fél évszázada is csak a jobb módúak rendelkeztek nagyobb fürdőhelyiséggel és ehhez kapcsolódó kozmetikai eszközökkel.

Tisztálkodás hajdanán és most

Míg a szennyvízelvezetés, kádhasználat és a toilet kezdetleges formái már az ókori fejlett civilizációkban, i.e. 2000 körül megjelentek, igazán átütő változást csak az i.sz. 20. század második fele hozott. A 70-es, 80-as években hazánkban még általánosak voltak a komfort nélküli lakótömbök, a folyosók végén található közös fürdőszobák, amelyek a korábban használatos közfürdőket váltották le. A 90-es évek felgyorsult változásai magával hozták a fürdőszobával ellátott lakások tömeges építését.

Azóta pedig egy fürdőszoba kialakításának a képzeletünk és a pénztárcánk szab csak határt. A kádas és a zuhanykabinos fürdőzési lehetőségek is már rendkívül szerteágazóak, és akkor a fürdőszobabútorokról még nem is beszéltünk.

Már nem csak a tisztálkodásé a főszerep!

Még néhány évtizeddel ezelőtt is a fürdőszoba csak a tisztálkodás és a higiénia színtere volt. Mára ez megváltozott, és egy kellemes fürdőzés kiegészül olvasással, zenehallgatással illatgyertyákkal, mécsesekkel körülvéve. A napi munka fáradalmait egy lazító fürdés, akár egy masszázzsal kiegészítve nagyszerűen feloldja. Számtalan kiegészítőt, kozmetikai cikket használunk már mindezekhez, melyeket valahol el kell raktározni. Míg régebben elég volt egy lavór és egy kistükör a tisztálkodáshoz és egy polc, rajta a fogkefe, fogkrém, borotva, addig mára már mondhatni teljesen bebútoroztuk a fürdőszobánkat is, hogy elférjen minden kozmetikai holmink.

A Gemini-Duo kínálatában a fürdőszobabútorok már komplett szettekben is elérhetők. Ilyenkor ezek a bútorok a teljes összhang benyomását sugallják hasonló kialakításuknak és színviláguknak köszönhetően. Természetesen a bútoroknak illeszkedniük kell a csempe, a padlóburkolat, falazat, nyílászárók anyagához, színéhez is, hogy a teljes egyensúly képét mutassa felénk és a külvilág számára.

Megannyi kombináció

A mosdószekrény az alap, amely minden fürdőszobában megtalálható. Ennek létezik önálló vagy mosdóval egybeépített változata. A mosdó fölé kerülhet önállóan is egy nagy tükör, vagy egybeépítve egy újabb szekrénykével. Mindezek teljesen egybeépített változata is elérhető a Gemini-Duo webáruházban.

Attól függően, hogy hány fős a háztartás, kiegészíthetjük a fürdő bútorzatát állószekrénnyel, amely lehet polcos vagy akasztós. Itt jól elférnek a törölközők mellett a pizsamák, köntösök, fehérneműk. Választhatunk már szennyestartóval kombinált darabokat is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés