Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miért válassz vinyl padlót az otthonodba?

| 2021. 09. 15. | 16:28:00
XXX
Miért válassz vinyl padlót az otthonodba?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A régi linóleumpadlók nagyon sok háztartásban előfordultak annak idején, de sajnos azok tartóssága sok kívánnivalót hagyott maga után. Mivel első ránézésre a vinyl padlók hasonlónak tűnhetnek, sokan elrettennek tőlük, pedig ezek a modern melegburkolatok rengeteg fejlesztésen estek keresztül, mire elérték a jelenlegi formájukat.

Lényegesen tartósabbak és terhelhetőbbek, mint az elődeik. A következő cikkben azt fogjuk vizsgálni, hogy vajon milyen helyiségekbe éri meg vinyl padlót választani, és mik azok a tulajdonságok, amik miatt Te sem fogsz bennük csalódni.

Hogyan épül fel a vinyl padló szerkezete?

Ezek a lapok általában négy rétegből épülnek fel. Az első, alapozóréteg a szerkezet stabilitását adja meg. Erre kerül a fotóréteg, ami a padló mintázatát fogja megadni. Ezt a kettőt követi egy PVC és egy PUR vagy PUR+ réteg, aminek köszönhetően kialakul a szerkezet rugalmassága, valamint megkapja a fényes vagy matt felületet az igényektől függően.

Ez a remekül összetett rétegrend tudja garantálni, hogy összességében puha érzete legyen a padlónak, és akár mezítláb is komfortos érzetet biztosítson sétálás közben. Ezzel pedig a hidegburkolatok zömét maga mögé utasítja, ha a kényelemről van szó.

Felújítás előtt állsz és nem tudod, hogy milyen padlóburkolat mellett lenne érdemes letenni a voksodat? Nézd meg a SpaTrend német, prémium padlóburkolatait, és válaszd ki álmaid otthonának új padlóját közülük! 

Könnyű kivitelezés

Akárcsak a négy oldalon fózolt laminált padlóburkolatok esetében, itt is könnyedén megoldható a telepítés akár szakember segítsége nélkül is. Ha érzel magadban kellő precizitást és barkácstudást, bátran nekivághatsz a padló felújításának a vinyl burkolatokkal.

További előnye még az anyag rugalmassága, ami miatt a lehelyezéskor nem keletkeznek mikrorepedések, így sokkal kisebb a későbbiekben a meghibásodási lehetőség. Amennyiben úgy döntesz, hogy több helyiségbe is ilyen típusú burkolatot teszel, akkor még a burkolatváltó elemekre sem lesz szükséged, ugyanis azok nélkül illeszthetőek, nem kell velük feleslegesen megtörni a teret.

Szerteágazó felhasználási lehetőségek

A legtöbb melegburkolattal ellentétben a vinyl padlók akár fürdőszobába is lehelyezhetőek, ugyanis nem okoz bennük kárt a víz vagy nedvesség sem. Továbbá az sem elhanyagolható érv mellettük, hogy jól bírják a melegedést is, ebből kifolyólag remekül alkalmazhatók a különböző típusú padlófűtések fölé is.

A mintázatot tekintve nagyon széles skála, hiszen a fotórétegre szinte bármilyen textúrát fel lehet vinni. Legyen szó kőhatásról, fáról vagy valamilyen absztrakt mintáról, mind megvalósítható a vinyl lapok felületén. Ráadásul ezeket a mintákat nem csak a padlón használhatjuk, mivel akár falburkolatként is remekül helytállnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés