Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

UV-C alapú fertőtlenítés – Előtérben a mobil eszközök

| 2021. 09. 15. | 16:24:00
XXX
UV-C alapú fertőtlenítés – Előtérben a mobil eszközök
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Akár magán, akár professzionális jellegű fertőtlenítésről is legyen szó, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen eszközöket használunk. A baktériumok minimalizálása érdekében a lehető leghatékonyabb módszereket kell bevetnünk. Itt jönnek képbe a germicidlámpák. 

Sokszor ezen eszközök mozgatása is szóba kerül. Ha egyik helyiségből a másikba szeretnénk áthelyezni a lámpákat, akkor a mobil darabokat érdemes választani. A következő néhány sorban most megtudhatja, hogy hogyan segítenek ezek a mindennapok során. 

Mit illik tudni a germicidlámpákról?

A germicidlámpák gyakorlatilag olyan UV-C lámpák, amelyek segítségével könnyen megoldható a légtér és a felületek fertőtlenítése egyaránt. Nagy hatásfokkal képesek elpusztítani az olyan mikroorganizmusokat is, mint amilyen a vírus, a gomba vagy a penész. 

 

Nem véletlen, hogy nagyon széles körben elterjedt ez a módszer. Az iskolákban, óvodákban, a feldolgozóiparban, sőt még az egészségügyben is hasznát veszik ezeknek a speciális lámpáknak. Természetesen sok-sok terméket tudunk megkülönböztetni, így mindenki megtalálja a számára ideális eszközöket.

Mobil eszközök előnyei

Az egészségügyi intézményekben fokozottan ügyelnek a megfelelő szintű sterilitás biztosítására. Itt ugyanis a különféle betegségek könnyen átterjedhetnek egyik betegről a másikra, ráadásul vannak olyan páciensek, akik életveszélybe is kerülhetnek egy-egy ilyen kórokozó miatt. 

Amennyiben szeretne steril körülményeket biztosítani, akkor ehhez számos eszköz áll a rendelkezésére. A Hollandimpex germicidlámpás termékei között például mobil eszközökkel is találkozhat. Ezek olyan gurulós állvánnyal ellátott készülékek, amelyek egyszerre több irányba sugároznak. Mindegyik könnyen mozgatható, egyik helyiségből a másikba, így nagyon előnyös például, amikor kórteremről kórteremre kell vándorolni.

UV4AIR Mobil30 lég- és felülettisztító

Az UV4AIR Mobil30 készülék egy olyan speciális fertőtlenítő eszköz, amely három lámpatesttel és állvánnyal is el van látva. Egyszerűen megoldható a terem egészének csírátlanítása. 

Mire kell figyelni a használat során? Elsősorban arra, hogy kizárólag akkor szabad működtetni, amikor senki sem tartózkodik a helyiségben! A sugárzás ugyanis az emberre nézve veszélyes.

A tárgyakat is megviselheti a sugárzás, a műanyag és a fabútorokat öregítheti. A jelenség hasonlóképpen néz ki, mint amikor a nyári nap melege kihat a kerti bútorokra. 

A mobil készülékek mellett vannak olyan zárt rendszerben működő légtisztító készülékek is, amelyekből nem jut ki a sugárzás, így nem hat a környezetére sem. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés