Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2022 korszakváltás a magyar lovasturisztikában

| 2021. 10. 07. | 16:31:00
Észak-Magyarországon halad majd keresztül. További három várható.
2022 korszakváltás a magyar lovasturisztikában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kincsem Nemzeti Lovas Programban felvázolt terveknek megfelelően, Magyarországon hamarosan négy lovasturisztikai útvonal lesz bejárható. Az EuroHorse névre keresztelt útvonalak közül az első, amely Észak-Magyarországon halad keresztül, 2022-től a nagyközönség számára is elérhetővé válik. Edelényben a túraút egyik fogadópontját adták most át – közölte Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda október 7-én. Mint írták, a nem túl magas hegyek, festői lankák, puha, nagy részben löszös talaj azok a tényezők, melyek miatt Magyarország egész Európában egyedülálló lehetőségeket nyújt a lovas turizmus számára. Azonban mindez csak a földrajzi adottság. Nyugat-Európához képest Magyarországon kevesebb a természetben lezárt magánterület, így a magyar táj kiváló célpont azok számára, akik lóháton szeretnék felfedezni a régiót – tették hozzá. 

A programban a következő években négy útvonalat jelölnek ki az országban a lovasok számára, melyek közül az első, az EuroHorse 1 már elkészült, és 2022-től a nagyközönség számára is bejárhatóvá válik. Az országot északon végigjáró 1800 kilométeres útvonal mentén 31 lovas fogadópontot alakítottak ki, ahol el lehet látni és szállásolni a lovakat. A pihenőpontokat interneten keresztül lehet majd foglalni. 

Az EuroHorse 1 egyik ilyen fogadópontját az edelényi Városi Sport- és Szabadidőközpontban Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség alakította ki. Az EU-s forrásból megvalósult helyszín különlegessége, hogy a lovas turisták mellett a helyi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola diákjait is kiszolgálja majd, hiszen az iskolásoknak lovas oktatásokat tartanak majd.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés