Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Apró újítások otthonában

| 2021. 10. 13. | 15:27:00
XXX
Apró újítások otthonában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még a legnagyobb, legextrább otthonnal rendelkezők is elgondolkodnak néha azon, hogy mit lehetne lecserélni, javítani annak érdekében, hogy feldobják az összhangot. Nem kell egyből lakásfelújítási projektbe fogni, hiszen néha az egyszerűségben rejlik a nagyszerűség.

Bútorok

A bútorok az otthon ékkövei, amelyeket érdemes alaposan átgondolva beszerezni. Funkciójukat tekintve jó, ha tartósak, minőségi anyagból készülnek, így például egy könyvespolc esetén nem dőlnek össze jelentős mennyiségű súly alatt.

Természetesen a harmóniára való törekvés mellett sem mehetünk el. Hiába a strapabíró dohányzóasztal, ha kinézete és stílusa miatt nem illik az összképbe. 

Az ügyes kezű otthontulajdonosok, akik jártasak a barkácsolásban, akár saját bútoraikat is megépíthetik. Ehhez természetesen kellő szakértelem és segítség szükséges, de akár egy piacon vásárolt éjjeliszekrény felújítása remek vasárnap délutáni program lehet.

Fényforrások

Az elsődleges fényforrások az ablakok, amelyek fix elhelyezkedésük miatt nehezen változtathatóak. Az ablakok kicserélése sokszor bonyolult és költséges feladat, ezért egyszerűbb megoldást javaslunk, ha a fény mennyiségét szeretné növelni.

Az otthon található fényforrások helye, típusa és fényének színe nagyban befolyásolja a terek hangulatát. Más szögből és máshogyan világít egy álló lámpa, mint egy felső gerendára szerelt LED izzó.

Fényforrások tervezésénél az egészségünket is érdemes figyelembe venni, hiszen például a nem megfelelő látási viszonyok mellett való olvasás jelentősen ronthatja szemünk állapotát. A VasMuszakiBolt.hu különböző izzói segítenek, hogy otthona a megfelelő fényárban ússzon.

Választhatunk normál izzót, LED izzót, halogénizzót, fénycsövet és egyéb speciális izzókat is igényeink szerint. A választásnál érdemes figyelembe venni azt, hogy meleg vagy hideg fényű izzót szeretnénk. A konyhában, fürdőszobában hideg fényforrást javaslunk, míg a nappaliban vagy a hálószobában a meleg fényű izzó varázsol bensőséges hangulatot.

Az izzók akár több funkcióval is hasznunkra válhatnak, például létezik olyan típus, amely sárga LED fényével elijeszti a szúnyogokat. Ez egy remek kiegészítő lehet teraszokon vagy bejárati ajtók közelében.

Kerti munkálatok, növények

Ha otthonához terasz vagy kert tartozik, nem is gondolná, milyen nagy különbséget jelenthet egy-egy növény vagy virág megléte.

Ez igaz azokra a lakásokra is, amelyek csupán belső térrel rendelkeznek. Egy-egy zöld szobanövény nemcsak az összképet javítja, de oxigént is termel, ezáltal javítja a levegő minőségét.

Mint minden növény ültetéséhez, ebben az esetben is szükség lehet néhány eszközre. Szerepeljenek cserepek, ásó (akár kis méretben), lapát és virágföld a bevásárlólistán. A növényválasztás előtt pedig azt javasoljuk, alaposan nézzen utána, hogy az milyen helyen érzi jól magát és mennyi törődést igényel.

A VasMuszakiBolt.hu széles kínálatot biztosít azoknak, akik otthonukat és kertjüket szépíteni, újítani szeretnék. Tekintse meg a kiváló termékeket és fogjon bele bátran az átalakításba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés