Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lábápolási kisokos – hogyan őrizzük meg a láb bőrének puhaságát?

| 2021. 10. 13. | 15:25:00
XXX
Lábápolási kisokos – hogyan őrizzük meg a láb bőrének puhaságát?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha bőrápolásról van szó, általában kiemelt figyelmet fordítunk az acra, kezekre, dekoltázsra. De mi a helyzet például a lábfejekkel, különösen a sarkakkal? Ezeket a területeket bizony gyakran elhanyagoljuk, ami a bőr állapotán is jól észrevehető lesz.

Amikor már megtörtént a baj

Ha akad a testünknek olyan tájéka, ahol a bőr igazán nagy igénybevételnek van kitéve a mindennapokban, akkor az egyértelműen a sarkak és a talp elülső része. Bár ezt a területet kevésbé éri például a napsugárzás, viszont a lépések következtében a bőr egész nap súrlódik, ami ahhoz vezet, hogy idővel kiszárad és megkeményedik. 

Az érdes, durva bőrfelület esztétikailag sem nyújt szép látványt, ám hajlamos berepedezni is, ami viszont roppant fájdalmas tud lenni. Hogyha a bőr már ilyen megviselt állapotban van, akkor nem ajánlott otthoni módszerekkel kísérletezni, hanem látogassunk el egy pedikűröshöz.

Neki ugyanis megvannak a megfelelő eszközei és a szaktudása ahhoz, hogy kíméletesen, mégis hatékonyan eltávolítsa a megkeményedett bőrt. A lábfejünk egy csapásra puhává és kellemes tapintásúvá válik, de az eredmény csak akkor marad tartós, ha ezután a mindennapokban is helyet szorítunk a lábápolásnak. 

Hidratálás, hidratálás, hidratálás!

A láb bőrének megkeményedését úgy tudjuk a legjobban kivédeni, ha rendszeresen hidratáljuk, megelőzve a kiszáradást. Erre a területre azonban a normál testápolók többnyire nem elegendőek, hanem koncentráltabb összetételre van szükség. 

A Helia-D lábápolási termékei azonban megadják a láb bőrének azt a gondoskodást, amire szüksége van. Persze ehhez az is kell, hogy ne feledkezzünk meg a rendszeres használatról: minden este, fürdés után krémezzük be a lábfejünket, ezzel hidratáljuk a bőrt és elkerüljük, hogy ismét szárazzá és durvává váljon. 

Otthoni lábápoló program a puha lábfejekért

A napi szintű krémezés mellett hetente 1-2 alkalommal kényeztessük kicsit a lábainkat az alábbi ötlépéses programmal:

  1. Készítsünk lazító lábfürdőt! Öntsünk egy nagyobb edénybe annyi meleg vizet, ami bokáig ellepi a lábfejünket. Ha esetleg van masszírozó lábfürdő készülékünk, az még jobb, de természetesen egy sima lavór is megfelelő. Tegyünk a vízbe habfürdőt, fürdősót vagy illóolajokat és legalább 15-20 percig áztassuk a lábainkat.
  2. A fürdő után távolítsuk el az elhalt hámréteget a még nedves bőrről. Ehhez használhatunk habkövet vagy akár házi bőrradírt is.
  3. Tegyük rendbe a körmeinket: vágjuk le, reszeljük simára, majd kedvünk szerint lakkozzuk ki, vagy csak kényeztessük a körömágyakat ápoló olajjal. 
  4. Kenjük be az egész lábfejünket lábápoló krémmel, különös tekintettel a sarkakra és a talp elülső részére. Ezúttal bátran használjunk több krémet, mint a mindennapos hidratálás során.
  5. Húzzunk a lábunkra puha pamutzoknit, amit egész éjszakára hagyjunk rajta. Így a krém még intenzívebben tudja kifejteni a hatását és reggelre csodálatosan puhák lesznek a lábfejeink.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés