Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megszületett hazánk állatvédelmi kódexe

| 2021. 10. 04. | 20:14:00
Az Állatorvostudományi Egyetem kezdeményezte.
Megszületett hazánk állatvédelmi kódexe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megszületett Magyarország első állatvédelmi kódexe; a kezdeményező Állatorvostudományi Egyetem mellett az okmányt 14 másik szervezet, többek között az Országos Rendőr-főkapitányság, a Magyar Állatorvosi Kamara, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert írta alá az állatok világnapja alkalmából.

Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora emlékeztetett: az Állatvédelmi Kódex egységben született meg, az Állatorvostudományi Egyetem, a tudományos élet képviselői, a legkülönbözőbb kormányzati szervek, a civil szféra tagjai és az önkéntes állatvédők támogatásával.

A rektor hangsúlyozta, hogy a dokumentum aláírásával egy olyan állatszerető, értékelvű közösség született, amelynek tagjai önkéntes elkötelezettséget vállalnak a szakmai alapokon és együttműködéseken nyugvó állatvédelem mellett.

Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos kiemelte, hogy a kormányzat kiemelt feladatként tekint az állatvédelemre. Célunk, hogy öt éven belül Európa élmezőnyébe tartozzunk az állatvédelem területén is – fogalmazott a miniszteri biztos.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés