Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miként aknázható ki a legtöbb előny a drénlemez alkalmazása során?

| 2021. 10. 13. | 15:20:00
XXX
Miként aknázható ki a legtöbb előny a drénlemez alkalmazása során?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mi tulajdonképpen a drénlemez, és miért lehet hasznos foglalkozni vele? Milyen funkciót tölthet be, és alapvetően hol lehet indokolt az alkalmazása? Továbbá milyen eszközök beszerzése lehet indokolt annak érdekében, hogy a drénlemez tényleg maradéktalanul hasznosulni tudjon?

Izgalmas, hasznos és praktikus kérdésekkel foglalkozunk tehát a cikkben. Lássuk a drénlemez lényegét.

Kezdjük rögtön azzal, hogy mi a drénlemez és miben rejlik a hozzáadott értéke?

A drénlemez nem más, mint egy speciális kialakítással bíró plusz réteg. Olyan réteg, amelyik a pince, valamint az alapfalak nedvesség elleni szigetelését hivatott védeni. Méghozzá kiemelt hatásfokkal, ugyanis mind az anyag, mind pedig a kidolgozása ez a fajta védelmet hivatott kellő hatékonysággal szolgálni.

Úgyhogy ennek fényében nem nehéz belátni azt, hogy miért is számít praktikus megoldásnak nemcsak fontolóra venni a drénlemez hasznosítását, hanem élni is a kivitelezés lehetőségével.

Persze nem árt tisztában lenni azzal, hogy a drénlemez helyreillesztése és hasznosítása igényel némi speciális eljárást és odafigyelést. A Józan Kft. drénlemezei és kiegészítői között minden hasznos szerszámot megtalál. Hamarosan rátérünk ezeknek a részletes leírására is.

Amire a drénlemez hasznosítása kapcsán fokozottan javasolt figyelmet fordítani

A drénlemez hasznosításából gyakorlatilag akkor hozható ki a legtöbb, hogyha a használata dréncsővel és geotextíliával együtt történik. Ezzel a megoldással segíthető ugyanis elő az, hogy az épület körül felgyülemlő talajvíznek nemcsak a hatékony összegyűjtése, hanem a precíz elvezetése is megvalósuljon.

Érdemes továbbá alkalmazni az úgynevezett drénlemezlezáró profilt is. Ebben az esetben olyan speciális műanyag profilról van szó, amelyik kellőképpen elő tudja segíteni a felületszivárgó drénlemezek felső lezárását.

Ami fontos, hogy a drénlemezlezáró profil segítségével eredményesen megakadályozható a föld visszahullása is. Ha pedig mindez nem volna elég, akkor a drénlemezlezáró profil még abban is segít, hogy a falon lefolyó nedvesség legnagyobb hányada a szivárgó külső oldalán legyen elvezetve.

A fentiekből tehát bizonyára egyértelmű, hogy a drénlemez hasznosulása tényleg nem kivitelezhetetlen feladat. Ideje kitérni arra is, hogy milyen eszközökre lehet szükség a munkálatokhoz.

Amire a drénlemez hasznosítása érdekében szükség lehet

Értelemszerűen kelleni fog drénlemez és lezáró profil is, a célokhoz megfelelő méretben és mennyiségben. Ez jelenti tehát a stabil kiindulási alapot. Aztán ehhez mérten célszerű körbenézni a Józan Kft. weboldal drénlemezrögzítő szegek és gombok listájában, hogy maga a rögzítés is hiba nélkül működjön.

Kellhet még továbbá speciális ragasztószalag, valamint kellően éles kés a méretre igazításhoz. Ahhoz pedig, hogy a munka kellő pontossággal történjen, mindenképp érdemes gondoskodni a mérőszalag beszerzéséről is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés