Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden, amit a gyűrűk méretezéséről tudni szeretnél 

| 2021. 10. 13. | 15:10:00
XXX
Minden, amit a gyűrűk méretezéséről tudni szeretnél 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sok párral előfordul napjainkban, hogy felkeresnek egy ékszerészt, ahonnan azt a választ kapják, hogy az adott eljegyzési vagy karikagyűrű nem méretezhető. Pedig ez óriási tévedés, mivel minden gyűrű méretezhető, csak sokkal egyszerűbb azt mondani valamire, hogy nem, mint elmagyarázni, hogy milyen lehetőségek vannak az állításra.

Természetesen léteznek olyanok, amiknél fokozottan kell figyelni az eljárás során, de ez sokkal ritkább eset, mint sokan gondolnák.

Vannak nehéz esetek

Az sem kérdés, hogy vannak olyan gyűrűk, amiknél meglehetősen nehéz dolog a méretezés, de ebben az esetben vagy kompromisszumot kötünk, vagy lemondunk a méretezésről. Nem lehet úgy állítani a gyűrűket, hogy annak semmi nyoma ne maradjon, de itt jön be a kompromisszum kérdése. Az olyan gyűrűket, amin körbefut a minta, vésés, vagy akár végig kövekkel borított, mint a Band Ringek, meglehetősen nehéz úgy megcsinálni, hogy az ne legyen észrevehető.

A köves gyűrűk méretezése azért kifejezetten a problémás, mivel a benne foglalt kövek foglalata a méretezés során sérülhet, így azok könnyedén kipotyoghatnak. Bár a legtöbb szakember körültekintően jár el a kövek esetében, de óhatatlanul is előfordul, hogy elkerüli valami a figyelmét. Pont ennek kiküszöbölése végett, az Ékszerpalota webáruházban történő méretezés során, a végleges méretpróba után a gyűrűt beleteszik egy úgynevezett ultrahangos tisztító berendezésbe. Ez a polírozás és a tisztítás során olyan plusz rezgéseket biztosít a gyűrűnek, hogy mindenképp kiesnek belőle az esetlegesen kilazult kövek. 

A közös munka eredménye

Ahogy már említettük, ha a kilazulnak és kiesnek a kövek a méretezés során, akkor praktikus, ha az ötvös szakember mellett egy drágakőfoglaló is helyet kap, hiszen segítségével azonnal meg lehet oldani a problémát. Természetesen ebben az esetben is előfordulhatnak hibák, de szerencsére a fent említett webáruházban garanciálisan pótolják a kiesett köveket, még abban az esetben is, hogyha gyémántról van szó. 

Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért vállalnak garanciát a kieső kövekre, de ez roppant egyszerű. Az Ékszerpalotánál olyan szakemberek dolgoznak, akiknél a drágakő kiesésének veszélye nagyon ritkán áll fenn, így nyugodt szívvel bevállalhatják az erre vonatkozó garanciát. Sőt, nem csak a saját a termékeikre vállalnak garanciát, hanem még azokra is, amit náluk méreteznek, ez pedig óriási dolog.

A legjobb tanács, amit adhatunk azoknak, akik úgy készülnek gyűrűvásárlás esetén, hogy méretezésre is sor kerülhet, hogy vagy a fenti webáruházban vásároljanak, vagy pedig kerüljék a körben vésett vagy épp szálhúzott darabokat, akárcsak a Band Ringet, mivel ezzel meggyűlhet a baja az ékszerészeknek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés