Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Karácsonykor telt házra számítanak a szállodák

| 2021. 11. 23. | 12:59:00
A karácsonyi időszakra már most megteltek.
Karácsonykor telt házra számítanak a szállodák
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Klemm Balázs, a magyarországi és székelyföldi szállodákat üzemeltető cégcsoport, a Hotel & More Group vezérigazgatója nyilatkozott a 2021 ősz végi és a téli idényről. Mint mondta, a szállodák foglaltsága novemberben egy kicsit ugyan visszaesett – ahogy ilyenkor főszezon előtt szokott –, azonban nem estek a 2019 novemberi foglaltsági szintjük alá – olvasható a Hotel & More Group közleményében.

– Idén, a tavalyi év hasonló időszakához képest sokkal magasabb foglaltság szintet produkálnak a szállodáink, így várhatóan 50 százalékos telítettséget fognak realizálni november hónapban. A karácsonyi időszakot tekintve elmondhatom, hogy szinte megteltek a szállodáink, aki szeretné a karácsonyt szálláshelyeink valamelyikében eltölteni, annak javaslom, hogy ne késlekedjen a foglalással. A vendégeink többsége már 3-4 nappal karácsony előtt megérkezik szállodáinkba, hogy kipihenten, felfrissülve élhesse meg a karácsony békés, nyugodt, varázslatos pillanatát – sorolta Klemm Balázs.

A karácsony után természetesen a szilveszter a legnépszerűbb időszak még decemberben. A vezérigazgató kiemelte, szilveszterre jelen pillanatban még valamivel több a szabad kapacitással rendelkeznek, mint a karácsonyi időszakra, hiszen a szilveszter eltöltésének módja mindig kicsit később kerül szóba, mint a karácsonyé. 

Elmondta, szilveszterkor is vonzó csomagajánlatokkal várják vendégeiket a szállodáikban. A programok kialakításánál az egész család kikapcsolódására gondoltak, hiszen a szállodáik többségében zenés estekkel, előadásokkal, valamint gyerekprogramokkal várják szállóvendégeiket.

– Már szót ejtettem a karácsony és szilveszter időszakáról, de nem szabad elfeledkezni a két ünnep közötti időszakról sem, hiszen sokan érkeznek két ünnep között is a szállodáinkba. A karácsonyi ajándékbeszerzés, bevásárlás, sorban állás, nagytakarítás és vendéglátás után sokan igénylik, hogy kipihenhessék magukat a két ünnep között. Az utazók körében továbbra is közkedveltek a wellness szolgáltatások és a szállodák környékén található kirándulási lehetőségek. A szállodáink által kínált változatos csomagajánlatokkal az adott régiót és várost is igyekszünk vonzóbbá tenni, folyamatosan keressük az együttműködési lehetőségeket azokkal a településekkel, ahol hoteleink megtalálhatóak.

A szálláshelyeik személyzete elegendő létszámmal várja a decemberi hajrát, hiszen senkit sem küldtekk el a pandémia nehéz hónapjai alatt sem, megtartották a munkatársaikat. Persze, ennek ellenére volt 20 százalék la étszám lemorzsolódásuk. Továbbra is szigorúan betartják a járványügyi előírásokat, és megjegyezte azt is, hogy kollégái 80 százaléka minimum 2, de akár már 3 oltást is felvett. Figyelnek arra is, hogy ha az egyik kolléga családjában vírusfertőzött van, akkor minden vele érintkező kollégát azonnal gyorstesztnek vetnek alá a vendégeik és dolgozók biztonsága érdekében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés